Αθώοι οι εμπλεκόμενοι για τις συμβάσεις σε δύο χωματερές της Κύπρου

Απαλλαγή των Environplan, Helector Cyprus και Θ. Λώλου

Απαλλαγή και αθώωση των εταιριών Environplan, Helector Cyprus Ltd, καθώς και του Θεοφάνη Λώλου, χωρίς περαιτέρω εξέταση της υπόθεσης, αποφάσισε χθες το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας στο πλαίσιο της ποινικής υπόθεσης για τις συμβάσεις που αφορούσαν τις χωματερές (ΧΥΤΥ) Κόσιης και Πάφου. 

Ως προς τον Θεοφάνη Λώλο και την εταιρία Environplan το δικαστήριο αποφάσισε την παντελή απαλλαγή και αθώωσή τους από όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν, ενώ για την εταιρία Helector Cyprus Ltd, θυγατρική της ΗΛΕΚΤΩΡ, το δικαστήριο αναγνώρισε ότι δεν υπάρχει μαρτυρία ή απόδειξη που να στοιχειοθετεί τις κατηγορίες περί απάτης και συνωμοσίας προς καταδολίευση στο πλαίσιο της κατακύρωσης του έργου κατασκευής και λειτουργίας της ΟΕΔΑ Λάρνακας - Αμμοχώστου. Την κάλεσε πάντως σε απολογία για τις υπόλοιπες κατηγορίες, στο πλαίσιο της διαδικασίας που συνεχίζεται στην Κύπρο.

Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Κακουργιοδικείου, η κατηγορούσα Αρχή έχει στοιχειοθετηθεί υπόθεση εναντίον των κατηγορουμένων Ανδρέα Λουρουτζιάτη, πρώην δημάρχου Λάρνακας, Δημήτρη Πατσαλίδη, οικονομικού διευθυντή του Δήμου Πάφου και οικονομικού συμβούλου του ΧΥΤΑ Πάφου, Μιχάλη Πάντη και Γεώργιου Κουλλαπή, δημόσιων λειτουργών στο υπουργείο Εσωτερικών, Νικόλα Κουλλαπή (γιατρός) και της εταιρίας του N.E. MIDORIACO LTD, για όλες τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν. Εχει επίσης στοιχειοθετηθεί υπόθεση εναντίον του κατηγορουμένου Αντώνιου Κουρουζίδη, δημόσιου λειτουργού στο υπουργείο Εσωτερικών.