Ρετζέπ Ταγίπ Κατρούγκαλος

Ας ρίξουμε από ελικόπτερο στην Αγκυρα καλοτραβηγμένες φωτογραφίες του ΥΠΕΞ της Ελλάδος να πανικοβληθούν επιτέλους οι μεμέτηδεςΟ Ερντογάν είναι πρόεδρος της Τουρκίας και σπάνια περίπτωση. Εχει κατορθώσει να ισχυροποιήσει την εξουσία του μέσω ενός πραξικοπήματος που έγινε εναντίον του! Σε ομιλία του στη Σμύρνη είπε τα εξής: «Σμύρνη! Εσύ επούλωσες τις πληγές πολλών βαλκανικών πόλεων, όπως της Θεσσαλονίκης, της Κρήτης, των Σκοπίων, του Κοσόβου, της Βάρνας. Σμύρνη! Που ο Μουσταφά Κεμάλ στις 9 Σεπτεμβρίου με τον στρατό του σε απελευθέρωσε για άλλη μια φορά. Σμύρνη! Εσύ που ρίχνεις τους γκιαούρηδες στη θάλασσα και προστατεύεις τους ανήμπορους!».

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος είναι υπουργός Εξωτερικών και τον γνωρίσαμε από την πολιτική μεθανόλη που ανέδιδαν οι παρουσίες του στο πρωινάδικο του Γιώργου Παπαδάκη. Οι δημηγορίες του μεθυστικές, κάθε σκέψη και πρότασή του ισοδύναμη μ’ ένα νεροπότηρο γεμάτο ιδεολογικό αψέντι. Το υπουργείο του οποίου προΐσταται απαντώντας στον Ερντογάν σχολίασε τα εξής: «Η Ελλάδα δεν πρόκειται να παρασυρθεί στην εργαλειοποίηση της εξωτερικής πολιτικής για την εξυπηρέτηση εσωτερικών πολιτικών σκοπιμοτήτων και στη χρήση της Ιστορίας με προσβλητικούς όρους για τους γειτονικούς λαούς. Ανάλογες απαράδεκτες αναφορές υπονομεύουν την εμπιστοσύνη που φιλοδοξούμε να οικοδομήσουμε μεταξύ των χωρών μας και δεν συνάδουν με την ευρωπαϊκή προοπτική που η τουρκική ηγεσία διακηρύσσει ότι υποστηρίζει».
Οσα είπε ο Ερντογάν είναι ξεκάθαρα, όχι πλάγια, συμβολικά και υπαινικτικά. Οι Ελληνες στη θράκα, οι Ελληνες στη θάλασσα. Αντιμετωπίζει τις ελληνοτουρκικές θέσεις όπως ΟΛΟΙ, μα ΟΛΟΙ οι προκάτοχοί του.

Από την άλλη, όσα έγραψε το υπουργείο Εξωτερικών είναι εξίσου αξιοθρήνητα με την πολιτική Κατρούγκαλου αλλά και των προκατόχων του. Σε ελεύθερη απόδοση είναι τα εξής: «Εσύ μας βρίζεις και μας απειλείς με χυδαίο τρόπο, αλλά εμείς θα σε εμπιστευόμαστε και θα σε βάλουμε στην Ευρώπη γιατί ξέρουμε ότι κατά βάθος δεν τα εννοείς. Απλά οι εκλογές σε υποχρεώνουν να συμπεριφέρεσαι σαν… Τούρκος. Εμείς όμως θα την οικοδομήσουμε την εμπιστοσύνη και στα θεμέλια της οικοδομής θα σφάξουμε κι ένα μνημόνιο αντί για κόκορα, για να πάει γούρι».

Αλήθεια, και την εισβολή στην Κύπρο οι Τούρκοι την έκαναν για προεκλογικούς λόγους;

Παναγιώτης Λιάκος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα