Υμνοι του Τραμπ για την Ελλάδα και την Iστορία της

Με αναφορές στη δημοκρατία, στον Ομηρο και τον Αριστοτέλη ο χαιρετισμός στον Λευκό Οίκο με αφορμή την εθνική επέτειοΜιλώντας από καρδιάς με τα καλύτερα λόγια για την Ελλάδα, «τη χώρα στην οποία γεννήθηκε η δημοκρατία», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε διακήρυξη για την «Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας», κατά την καθιερωμένη τελετή στον Λευκό Οίκο για την 198η επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. 

Η τελετή μεταδόθηκε και μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Λευκού Οίκου, κάνοντας στη συνέχεια τον γύρο του κόσμου.

Kόκκινο καπέλο

Στη διάρκεια της εκδήλωσης που έγινε και φέτος με αφορμή τον εορτασμό της εθνικής μας επετείου (που κάθε χρόνο τιμά η Ουάσινγκτον), ο Αμερικανός πρόεδρος στην αρχή της ομιλίας του σήκωσε ένα κόκκινο καπέλο στο οποίο ήταν γραμμένη η φράση «Κάντε την Αμερική μεγάλη ξανά», με τον ίδιο όμως να επιλέγει να διαβάσει τονίζοντας το «Κάντε την Ελλάδα ξανά μεγάλη».

Μετά το σαφές μήνυμα που έστειλε για την αξία της χώρας μας στα μάτια των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε σε συγκεκριμένους Ελληνες που συνεισέφεραν στην Αμερική μέσω των υπηρεσιών τους στις ένοπλες δυνάμεις, στον αθλητισμό και μέσω των επιχειρήσεών τους. «Είστε ένας λαός που δεν το βάζει κάτω, έχετε δημιουργήσει στενούς δεσμούς εδώ και η Αμερική είναι υπερήφανη για εσάς» τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Το ρητό

«Οι ΗΠΑ έχουν διαμορφωθεί βαθιά από τον ελληνικό πολιτισμό» τόνισε, μεταξύ άλλων, ενώ πρόσθεσε πως «ζείτε με τις αξίες που αποτελούν το θεμέλιο του μεγαλείου της Αμερικής, τιμάτε τη σκληρή δουλειά, αγαπάτε τις οικογένειές σας, εμπλουτίζετε τον πολιτισμό μας, αγκαλιάζετε το αμερικανικό όνειρο».

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν παρέλειψε βέβαια να κάνει αναφορές και στην αρχαία Ελλάδα, μιλώντας για τον Αριστοτέλη και τον Ομηρο, όπως και για τη συνεισφορά των αρχαίων Ελλήνων στις επιστήμες, ενώ αναφέρθηκε και στο ρητό «το μυστικό της ευτυχίας είναι η ελευθερία και το μυστικό της ελευθερίας είναι το κουράγιο».

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, που έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση, όπως και άλλα μέλη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, είπε πως αποτελεί ιδιαίτερα συμβολικό γεγονός το ότι η εκδήλωση αυτή γίνεται μέσα στον Λευκό Οίκο, το προεδρικό μέγαρο που συμβολίζει με τον πιο εμφατικό τρόπο την ελευθερία την οποία αντιπροσωπεύει η Αμερική.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα