Ελεύθεροι οι εννέα της μαφίας των διπλωμάτων

Για… βιοπορισμό τσέπωναν τις μίζεςΕλεύθεροι με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση έως και 20.000 ευρώ αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους στην ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς οι εννέα κατηγορούμενοι για συμμετοχή στο κύκλωμα που χορηγούσε παράνομα διπλώματα οδήγησης.

Συγκεκριμένα, εγγύηση 20.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα είναι οι όροι που επιβλήθηκαν στην υπάλληλο που φέρεται ότι είχε αρχηγικό ρόλο στο κύκλωμα, ενώ σε ακόμη δύο κατηγορουμένους επιβλήθηκαν οι ίδιοι όροι και εγγύηση 5.000 ευρώ.
Στους υπόλοιπους έξι κατηγορουμένους που εμπλέκονται στην παράνομη χορήγηση αδειών οδήγησης σε 212 υποψηφίους, ανακρίτρια και εισαγγελέας επέβαλαν κατά περίπτωση περιοριστικούς όρους.

Το παραδέχτηκαν

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις απολογίες τους οι περισσότεροι αποδέχτηκαν εν μέρει τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι λάμβαναν μικρά χρηματικά ποσά ως αντάλλαγμα για τη χορήγηση των παράνομων διπλωμάτων, για τα οποία μάλιστα φέρεται ότι επικαλέστηκαν βιοποριστικούς λόγους! Αλλωστε, στις εξηγήσεις τους φαίνεται πως ισχυρίστηκαν ότι πρόκειται για «πάγια πρακτική που βρήκαν και δεν ξεκίνησαν εκείνοι».

Τη θέση του διαχώρισε ο διευθυντής Μεταφορών Νότιου Τομέα, ο οποίος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται. «Δεν έχω καμία σχέση, καμία συμμετοχή» φέρεται ότι υποστήριξε ο κατηγορούμενος στην απολογία του, ο οποίος ωστόσο, σύμφωνα με ηχογραφημένες τηλεφωνικές συνομιλίες των μελών του κυκλώματος, φέρεται ότι έλαβε το ποσό των 12.000 ευρώ για να κάνει τα στραβά μάτια!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα