Αλαλούμ για «φωτογραφική» τροπολογία!

Kαβγάδες στη Βουλή για τη ρύθμιση που θα επιτρέπει σε βουλευτές να θέσουν υποψηφιότητα για το ΕυρωκοινοβούλιοΣε προεκλογική αρένα μετατράπηκε η Βουλή, με κυβέρνηση και αντιπολίτευση να «σφάζονται» για την άκρως «φωτογραφική» τροπολογία που αίρει το ασυμβίβαστο εν ενεργεία βουλευτή και υποψήφιου ευρωβουλευτή, προκειμένου να μπορέσουν να κατέλθουν υποψήφιοι στην ευρωκάλπη του Μαΐου οι Κουντουρά – Δανέλλης δίχως να χαθεί η ισχνή πλειοψηφία των 151 στη Βουλή. 

Η Ν.Δ. μίλησε ξεκάθαρα για «τροπολογία Κουντουρά», υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση νομοθετεί στο «παρά πέντε» με μόνο γνώμονα το μικροπολιτικό συμφέρον, με τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Αδωνι Γεωργιάδη να μιλά για «πολιτική εξαγορά Κουντουρά – Δανέλλη», που «εξευτελίζει την Αριστερά».
«Δεν είναι “τροπολογία Κουντουρά”. Είναι τροπολογία Τσίπρα» είπε από την πλευρά της η Εφη Χριστοφιλοπούλου (ΔΗ.ΣΥ.), που κατήγγειλε «ωμή και κυνική συναλλαγή» με την υπουργό Τουρισμού για να διατηρηθεί μια «πλασματική» δεδηλωμένη.

Ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης επιχείρησε να απαντήσει στις αιτιάσεις, υποστηρίζοντας πως αντίστοιχο κώλυμα δεν υπάρχει για όσους κατέβουν υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές, αλλά ούτε σε νομοθεσίες άλλων χωρών της Ε.Ε.

Οι εξηγήσεις, πάντως, δεν ικανοποίησαν την αντιπολίτευση, προκαλώντας πολλαπλές εστίες ανάφλεξης καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης. «Τρέξε για την Κουντουρά εσύ, για να βγει ευρωβουλευτής, και μετά κάτσε σπίτι σου» είπε η «γαλάζια» Σοφία Βούλτεψη σε συριζαίο βουλευτή που καθόταν στα έδρανα. «Αυτό που πήρε η Κουντουρά ήταν βραβείο Πρεσπών, όχι τουρισμού» πρόσθεσε μάλιστα, καταγγέλλοντας ότι η κυρία Κουντουρά αντάλλαξε τη θέση της για τη Συμφωνία των Πρεσπών με την υποψηφιότητά της για την Ευρωβουλή.

Τα αίματα άναψαν ακόμη περισσότερο όταν τον λόγο έλαβε, αμέσως μετά, η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, η οποία έστρεψε τα βέλη της στην κυρία Βούλτεψη, φωνάζοντάς της: «Θα ήσασταν καλή στην Επίδαυρο, έχετε άριστο ταλέντο ηθοποιού, κόντεψα να κλάψω»! Η κυρία Μεγαλοοικονόμου αποτέλεσε μάλιστα και «μήλον της έριδος» ανάμεσα στον Αδωνι Γεωργιάδη και σε συριζαίους βουλευτές, με τον πρώτο να τους κατηγορεί για υποκρισία, επειδή, όπως είπε, «κατάπιαν ολόκληρο αγγούρι της Μεγαλοοικονόμου», εννοώντας ότι δεν αντέδρασαν σε όσα είχε πει η βουλευτής στον Γεράσιμο Γιακουμάτο σε τηλεοπτικό πάνελ.

Αίσθηση προκάλεσε, μάλιστα, η επική… κωλοτούμπα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μορφίδη, ο οποίος, αν και αρχικά φώναξε στον κ. Γεωργιάδη την ώρα που μιλούσε για τη βουλευτή «οι ίδιοι είστε», στη συνέχεια έσπευσε να της ζητήσει συγγνώμη (!), χαρακτηρίζοντας τη συμπεριφορά της κυρίας Μεγαλοοικονόμου «χαριτωμενιά».

Ως προς την ουσία, ύστερα από αίτημα της ΔΗ.Σ.Υ θα διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία επί της επίμαχης τροπολογίας για το ασυμβίβαστο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα