Σε άλλον πλανήτη ο Τσίπρας, που πήγε στον «Δημόκριτο»

Σε άλλον πλανήτη και σίγουρα εκτός ελληνικής πραγματικότητας πρέπει να ζει ο Αλέξης Τσίπρας για να διαπιστώνει ότι έχουν γίνει πολλά για την αντιστροφή της μάστιγας του brain drain Της μαζικής φυγής, δηλαδή, στο εξωτερικό των Ελλήνων επιστημόνων προς αναζήτηση μιας καλύτερης τύχης που συνιστά «πυρηνικό» πρόβλημα για τον τόπο, καθώς απειλεί την ίδια την εθνική συνέχεια. Ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του χθες στο Ερευνητικό Κέντρο «Δημόκριτος» προσπάθησε να εξωραΐσει το μείζον αυτό πρόβλημα για να κρύψει την τραγική απουσία αποτελεσματικών μέτρων και κινήτρων που θα έφερναν πίσω στην πατρίδα τους νέους επιστήμονες, οι οποίοι έφυγαν κακήν κακώς λόγω κρίσης. Διωγμένοι από την Ελλάδα, που έτσι κι αλλιώς πληγώνει τα καλύτερα παιδιά της.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε αυτά τα τέσσερα χρόνια να αυξήσει σε ποσοστό και σε απόλυτους αριθμούς τα κονδύλια που διατίθενται για την έρευνα και τόνισε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε ως ένα από τα σημαντικότερα στοιχήματα να αντιστρέψει αυτή την τάση. Πρακτικά, όμως, «πανηγύρισε» επειδή από τα περίπου 1,5 δισ. που πήγαιναν στην έρευνα το 2014-2015 σήμερα το αντίστοιχο κονδύλι που δίνεται από τον Προϋπολογισμό έφθασε τα 2 δισ. ευρώ. Ομως, αυτά είναι ψίχουλα για ένα κολοσσιαίο πρόβλημα που απαιτεί ριζική αντιμετώπιση.

Στον «Δημόκριτο» ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με επιστήμονες οι οποίοι εργάζονται πάνω σε ερευνητικά προγράμματα, έλειπαν όμως οι επιστήμονες του ερευνητικού κέντρου με συμβάσεις έργου -οι οποίοι αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα επαγγελματικά προβλήματα- προφανώς για να μη χαλάσουν το νέο επικοινωνιακό σόου του κ. Τσίπρα.

Κατά τα λοιπά, ο πρωθυπουργός επιδόθηκε στα γνωστά επικοινωνιακά τερτίπια του, επισκεπτόμενος εργαστηριακούς χώρους υψηλής τεχνολογίας τεσσάρων εταιριών του ερευνητικού πάρκου, καθώς και τις εγκαταστάσεις της Tesla Greece, όπου οι περισσότεροι εργαζόμενοι είναι Ελληνες οι οποίοι επέστρεψαν από το εξωτερικό – ως εξαίρεση, δυστυχώς, που επιβεβαιώνει τον γενικό κανόνα. Τον πρωθυπουργό συνόδευαν ο Κώστας Γαβρόγλου, ο αναπληρωτής υπουργός Ερευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης και ο διευθυντής και πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Ερευνας Γιώργος Νούνεσης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα