Φαγητό σε απόρους παρά του... μη έχοντος

Καταγγελίες στο Νοσοκομείο Νίκαιας

Προεκλογικό πυροτέχνημα χαρακτηρίζουν εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Νίκαιας την απόφαση της διοίκησης να διαθέσει στον Δήμο Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη δωρεάν μερίδες φαγητού που περισσεύουν από τη σίτιση ασθενών και γιατρών. Οπως υποστηρίζουν γιατροί στη «δημοκρατία», στο διαιτολόγιο σπάνια υπάρχει άλλο κρέας, πλην του κοτόπουλου, που είναι συνηθισμένο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου, «λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης πολλών συμπολιτών μας, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή, αποφασίσαμε τη δωρεάν διάθεση γευμάτων από το πρόγραμμα σίτισης ασθενών και εφημερευόντων ιατρών σε ωφελούμενους δημότες».

Καθημερινά το νοσοκομείο θα προσφέρει τυποποιημένα γεύματα στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου, τα οποία θα διανέμονται στους δικαιούχους. Εκ πρώτης όψεως αυτή είναι μια πολύ συγκινητική πράξη, ωστόσο η πραγματική κατάσταση του νοσοκομείου κάνει τους εργαζομένους να χαμογελούν ειρωνικά.

«Προπαγάνδα»

«Πρόκειται για προπαγανδιστικό πυροτέχνημα. Καταρχάς, δεν υπάρχει πρωινό για τους γιατρούς και οι εργαζόμενοι στα χειρουργεία δεν τρώνε δεκατιανό, ενώ σπάνια υπάρχει κρέας στο διαιτολόγιο των ασθενών» δήλωσε στη «δημοκρατία» ο Πάνος Παπανικολάου, διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής, και πρόσθεσε: «Επίσης, στην τραπεζαρία των ιατρών ο κλιματισμός είναι ανύπαρκτος, με συνέπεια το καλοκαίρι και τον χειμώνα να υποφέρουμε από τη ζέστη και την παγωνιά αντίστοιχα. Ας λύσουν πρώτα αυτά τα προβλήματα και, εάν περισσεύουν μερίδες, ας τις δώσουν στους απόρους».

Ρίτα Μελά