Οι Ελληνες παραμελούν τα δόντια τους

Δραματική επιδείνωση της στοματικής υγιεινής των Ελλήνων την εποχή της οικονομικής κρίσης και των Μνημονίων αποκαλύπτει η νέα πανελλαδική έρευνα……που διενέργησε η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας, που είναι σήμερα, 20 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η στοματική υγεία των ενηλίκων και των παιδιών στην Ελλάδα έχει επιδεινωθεί δραματικά σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι τρία στα πέντε παιδιά ηλικίας πέντε ετών έχουν τερηδόνα στα δόντια, ενώ μόνο το 0,7% των ενηλίκων ηλικίας 35-44 ετών έχει υγιή δόντια.

Οπως τόνισε ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής Αθανάσιος Υφαντής: «Η κακή στοματική υγεία συσχετίζεται με σειρά νοσημάτων. Παρά τις προσπάθειες του υγειονομικού προσωπικού, οι δείκτες νοσηρότητας αυξάνουν, ως αποτέλεσμα των περικοπών των δαπανών».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα