ΔΕΗ: «Ψαλίδι» στις εκπτώσεις συνέπειας και προπληρωμής

Οι μειώσεις μετά την απόφαση του Δ.Σ.Οι… συνήθεις ύποπτοι, δηλαδή οι συνεπείς καταναλωτές, πληρώνουν πάλι το «μάρμαρο» με τα τιμολόγια της ΔΕΗ, καθώς το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης αποφάσισε χθες να μειώσει την έκπτωση συνέπειας που παρείχε (από 1η Ιουλίου 2016) από 15% σε 10%. Ταυτόχρονα μειώνεται από 6% σε 4% η έκπτωση που είχαν όσοι προχωρούσαν σε προπληρωμή της ετήσιας κατανάλωσής τους σε ηλεκτρική ενέργεια. Οι δύο συγκεκριμένες κατηγορίες καταναλωτών θα δουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ να φουσκώνουν από την 1η Απριλίου.

Ταυτόχρονα, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΗ αποφασίστηκε ότι για τα βιομηχανικά τιμολόγια θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με στόχο αυξήσεις που θα φτάνουν το 10%, εξέλιξη η οποία αναμένεται να προκαλέσει περαιτέρω αντιδράσεις. Ηδη εκπρόσωποι της βιομηχανίας υποστηρίζουν τους τελευταίους μήνες ότι οι νέες αυξήσεις θα αποτελέσουν πλήγμα στην ανταγωνιστικότητά τους.

Καμία αναφορά

Στην επίσημη ανακοίνωση της ΔΕΗ δεν γίνεται καμία αναφορά στην απόφαση για αύξηση τιμολογίων στη βιομηχανία. Αντίθετα, αναφέρεται πως «το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητα τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας μέσης και χαμηλής τάσης, παρά τις πιέσεις από εξωγενείς παράγοντες». Επιπλέον, η περικοπή της έκπτωσης συνέπειας σε 10% βαφτίζεται «διατήρηση και παγιοποίηση της χορήγησης της έκπτωσης συνέπειας σε ποσοστό 10% επί της συνολικής αξίας χρέωσης προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, για τους λογαριασμούς που θα εκδίδονται από 1ης Απριλίου 2019 και εφεξής».

Η αύξηση των εσόδων της ΔΕΗ είναι μονόδρομος, καθώς η επιχείρηση, όπως έχει υποστηρίξει πρόσφατα ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλος, «μπαίνει μέσα» 2.000.000 ευρώ την ημέρα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα