Η όμορφη βουλευτής που… άναψε φωτιές

Η Μαρία Σόδη Σταυρινούδη είχε εκλεγεί με 293 ψήφους και είχε κλέψει τα βλέμματα στην ορκωμοσία το 2014

Από την
Κατερίνα Κανάκη

Θεωρείται δικαιολογημένα μία από τις πιο εντυπωσιακές γυναικείες παρουσίες που πέρασαν ποτέ από τα κοινοβουλευτικά έδρανα. H πρώην βουλευτής Χίου Μαρία Σόδη Σταυρινούδη είχε εντυπωσιάσει στην ορκωμοσία της στη Βουλή το 2014, τραβώντας πάνω της όλα τα φλας των φωτογράφων, αλλά και τα βλέμματα των συναδέλφων της, κάνοντας μάλιστα τον αντιπρόεδρο της Βουλής Γιάννη Τραγάκη να αναφωνήσει -με το μικρόφωνο ανοιχτό – «ωχ, Παναγία μου»! 

Η εμφάνισή της βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων στα πολιτικά και τα δημοσιογραφικά «πηγαδάκια» για μέρες, με την ίδια να δηλώνει: «Εγώ στη Βουλή πήγα για έργο και όχι για να σχολιαστεί το ντύσιμό μου, το μαύρισμά μου. Ασχολήθηκαν με το ντεκολτέ μου, όμως δεν ήταν μεγάλο, εμφανίστηκε έτσι επειδή η λήψη έγινε από ψηλά. Το ρούχο ήταν μια χαρά». Η ίδια σε κάθε ευκαιρία υπερασπιζόταν το στιλ της, καταγγέλλοντας τις «αγκυλώσεις» της ελληνικής κοινωνίας, που σταθερά αμφισβητεί τις ικανότητες των γυναικών, και τον ρατσισμό που δέχονται οι γυναίκες.

Αυτό που δεν θυμούνται πολλοί είναι ότι η εντυπωσιακή Μαρία Σόδη Σταυρινούδη βρέθηκε στη Βουλή σχεδόν από θαύμα, αφού είχε καταγράψει ιστορικό χαμηλό ψήφων! Η είσοδός της έλαβε χώρα έπειτα από μια σειρά διαδοχικών συμπτώσεων. Συγκεκριμένα, ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε ανακοινώσει ότι θα ριχνόταν στη μάχη των ευρωεκλογών για τη Ν.Δ. ο τότε βουλευτής Χίου Κωστής Μουσουρούλης, ο οποίος είχε παραιτηθεί από τη βουλευτική έδρα του, την οποία είχε πάρει ο Σταμάτης Κάρμαντζης.

Ωστόσο, για καλή τύχη της κυρίας Σόδη Σταυρινούδη, λίγους μήνες μετά παραιτήθηκε και ο Σταμάτης Κάρμαντζης, ο οποίος εξελέγη αντιπεριφερειάρχης. Ετσι, η Χιώτισσα ορκίστηκε βουλευτής, έχοντας λάβει μόλις 293 ψήφους! Για την ιστορία, η ίδια με επιστολή της στον Κυριάκο Μητσοτάκη είχε ανακοινώσει το 2017 την αποχώρησή της από τη Ν.Δ., επειδή, όπως ανέφερε, το κόμμα χάνει τον ιδεολογικό προσανατολισμό του.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα