Δεν θα σώζονται

Οι πολίτες θα τιμωρήσουν την κυβέρνηση στις κάλπεςΑπό τον
Κώστα Κατσαφάδο*

ΟΑλέξης Τσίπρας, αφού ευτέλισε τον κοινοβουλευτισμό καταπατώντας κάθε έννοια κυβερνητικής πλειοψηφίας, θεωρεί ότι με τα κόλπα που κάνει για τα… μάτια της κυρίας Κουντουρά ή του κ. Δανέλλη (σε περίπτωση που είναι υποψήφιοι) με την κατάργηση του ασυμβίβαστου, θα μπορέσει να μείνει στην εξουσία. Εκείνο που δεν καταλαβαίνει είναι ότι όποιο κόλπο και να επιστρατεύσει, ό,τι και να μηχανευτεί, η αντίστροφη μέτρηση για εκείνον και την κυβέρνησή του έχει αρχίσει. Διότι, ακόμη και με αυτήν τη χαριστική ρύθμιση, το μόνο που επιτυγχάνει είναι να παρατείνει για λίγες εβδομάδες την πτώση της κυβέρνησής του. Στην περίπτωση που εκλεγεί ένας εκ των δύο ευρωβουλευτής, θα απολέσει την πλειοψηφία. Εκτός εάν έχει στο μυαλό του άλλη εκτροπή ή… μεταγραφή από τα αζήτητα, τύπου Θεοχαρόπουλου, που θα του δώσει νέα παράταση μέχρι τον Οκτώβριο.

Μάλιστα, δεν είναι τυχαίο ότι άρχισε να διαρρέει ότι σκοπεύουν να παραμείνουν στην κυβέρνηση ακόμη και με λιγότερους βουλευτές. Μάλιστα, ισχυρίζονται ότι για να πέσουν απαιτείται να γίνει πρόταση δυσπιστίας και να πάρει η αντιπολίτευση 151 υπέρ της! Μιλάμε για πρωτόγνωρες πολιτικές συμπεριφορές, που δεν έχουν ιστορικό προηγούμενο. Συμπεριφορές που δείχνουν πώς αντιλαμβάνεται η απερχόμενη κυβέρνηση τη λειτουργία του κοινοβουλευτισμού.

Ομως, όσο και να το σύρει η κυβέρνηση, όσο και να συνεχίσει τον κατήφορο, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή και το γνωρίζουν οι ένοικοι του Μαξίμου. Το πραγματικό πρόβλημά τους είναι ότι οι πολίτες έχουν πάρει πλέον τις αποφάσεις τους.

Στην κάλπη θα τιμωρήσουν τα ψέματα της κυβέρνησης, θα τιμωρήσουν αυτούς που εφήρμοσαν μια φορομπηχτική πολιτική, θα τιμωρήσουν αυτούς που χάρισαν στους Σκοπιανούς γλώσσα και ταυτότητα, θα τιμωρήσουν όσους επιχείρησαν να διχάσουν τις Ελληνίδες και τους Ελληνες.

Κυρίως, όμως, οι πολίτες θα δώσουν στη Νέα Δημοκρατία τη δύναμη που απαιτείται, για να κάνει πράξη την πολιτική αλλαγή που απαιτεί η ελληνική κοινωνία. Μια αλλαγή που θα στηρίξει τους πολλούς, οι οποίοι δοκιμάστηκαν όλα αυτά τα χρόνια, μια πολιτική αλλαγή που θα φέρει την πραγματική ελπίδα σε κάθε ελληνικό σπίτι, μια αλλαγή που θα δημιουργήσει συνθήκες ανάπτυξης και θέσεις εργασίας. Η Νέα Δημοκρατία με καθαρό λόγο, με λόγο αλήθειας, με σχεδιασμό και πρόγραμμα, θα απευθυνθεί σε όλους εκείνους που πιστεύουν ότι η κυβέρνηση της πρώτη φορά «Αριστεράς» και οι ιδεοληψίες της θα μπουν στο χρονοντούλαπο και η χώρα θα επιστρέψει στην κανονικότητα.

*Βουλευτής της Ν.Δ. στην Α΄ Πειραιώς και Νήσων

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα