Εκλεψαν το παγκάρι από το εκκλησάκι του «Ελπίς»

Θρασύτατη κλοπή σημειώθηκε στο εκκλησάκι που βρίσκεται στο προαύλιο του Νοσοκομείου «Ελπίς», που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής

Η κλοπή, που έγινε τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι τα δημόσια νοσοκομεία είναι «ξέφραγο αμπέλι» σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Οι δράστες αφαίρεσαν από το εκκλησάκι Κωνσταντίνου και Ελένης άγνωστο χρηματικό ποσό από το παγκάρι, δύο επίχρυσα κηροπήγια και άλλα κειμήλια, και έφυγαν σαν... κύριοι. «Το νοσοκομείο δεν διαθέτει επαρκή φύλαξη. Υπάρχουν οκτώ υπάλληλοι προσωπικό ασφαλείας. Οι τρεις με σύμβαση εργασίας από το νοσοκομείο και οι πέντε από ιδιωτική εταιρία. Η διοίκηση, αντί να ενισχύσει το νοσοκομείο με προσωπικό φύλαξης, επανέφερε από την πίσω πόρτα τους εργολάβους» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Από την πλευρά της, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε χθεσινή της ανακοίνωση βλέπει -για άλλη μια φορά- «κακόβουλη προσπάθεια» με στόχο το ΕΣΥ: «Το νοσοκομείο καλύπτεται πλήρως από προσωπικό φύλαξης. Απόδειξη, ότι κανένα περιστατικό που να σχετίζεται με θέμα ελλιπούς ασφάλειας δεν έχει μέχρι σήμερα συμβεί. Συνεπώς κάθε προσπάθεια σύνδεσης οποιουδήποτε συμβάντος λαμβάνει χώρα με τη γενικότερη ασφάλεια του νοσοκομείου είναι κακόβουλη και έχει ως μοναδικό στόχο να πλήξει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας».

Ρίτα Μελά