ΣΕΤΕ: «Να μη χύσουμε την καρδάρα με το γάλα»

Η σωστή διαχείριση του ισχυρού brand name που έχει χτίσει ο ελληνικός τουρισμός αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για την επόμενη μέρα

Κλειδί για τη διατήρηση της δυναμικής αυτής αποτελεί η καλύτερη λειτουργία των προορισμών, που προϋποθέτει μεταξύ άλλων ενεργειακή επάρκεια / επάρκεια σε νερό, καθαριότητα, βελτίωση τοπικών οδικών δικτύων, εκσυγχρονισμό των λιμενικών υποδομών, επαρκή αστυνόμευση και ενίσχυση υπηρεσιών Υγείας.

«Εξαρτάται από εμάς να μην κλοτσήσουμε την καρδάρα με το γάλα» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος, εξηγώντας ότι οι περισσότεροι προορισμοί της χώρας δεν διαθέτουν αυτή τη στιγμή τις αναγκαίες υποδομές για να φιλοξενήσουν ακόμα περισσότερους τουρίστες. «Ολοι οι εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό πρέπει ν' αναλάβουν τις ευθύνες τους για να διαμορφωθούν σταδιακά οι προϋποθέσεις για το επόμενο άλμα» σημείωσε ο κ. Ρέτσος σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους. Εθεσε επίσης ως ζήτημα άμεσης προτεραιότητας την κατάργηση του φόρου διαμονής και τη μείωση του ΦΠΑ σε όλο τον κλάδο.

Β. Παπ.