Βρήκαν νεκρό 45χρονο στο ψυχιατρείο Κορυδαλλού

Το 18ο θύμα μέσα σε επτά μήνες

Νεκρός βρέθηκε στο Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού τη νύχτα της Τρίτης ακόμη ένας κρατούμενος, ανεβάζοντας τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους στο μεγαλύτερο σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας τους τελευταίους επτά μήνες στους 18.

Ο 45χρονος Ελληνας, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ισόβια για τη δολοφονία γείτονά του στην Κεφαλλονιά το 2010, βρέθηκε πεσμένος χωρίς σφυγμό στο πάτωμα του κελιού του από συγκρατούμενό του και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Κρατουμένων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Σύμφωνα με τον γιατρό του νοσοκομείου, ο κρατούμενος φέρεται ότι υπέστη ανακοπή καρδιάς από εισρόφηση, ωστόσο η ιατροδικαστική εξέταση αναμένεται να ρίξει φως στα ακριβή αίτια του θανάτου.

Νέα συμπλοκή

Την ίδια ώρα πηγές των φυλακών κάνουν λόγο για τη δραματική κατάσταση που επικρατεί εντός του καταστήματος κράτησης.

Οι διαδοχικοί θάνατοι κρατουμένων και οι αλλεπάλληλες αιματηρές επιθέσεις εντός των φυλακών μαρτυρούν ότι ο Κορυδαλλός έχει μετατραπεί στην πλέον επικίνδυνη φυλακή της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμη ένα θερμό επεισόδιο μεταξύ κρατουμένου και σωφρονιστικών υπαλλήλων έλαβε χώρα το βράδυ της Τρίτης, ενώ πηγές αναφέρουν ότι, περίπου 10 ημέρες μετά την άγρια συμπλοκή με έναν νεκρό και επτά τραυματίες, το ψυχιατρείο παραμένει ξέφραγο αμπέλι, καθώς σε έλεγχο της ΕΛ.ΑΣ. εντοπίστηκαν και πάλι αυτοσχέδια μαχαίρια...