«Εσβησε» στα 82 του ο Ελληνας «μπίτνικ»

«Αντίο» στον Πάνο ΚουτρουμπούσηΣτο πένθος έχει βυθιστεί ο κόσμος των τεχνών και των γραμμάτων με τον θάνατο του Πάνου Κουτρουμπούση. Ο συγγραφέας, μεταφραστής και εικαστικός έφυγε από τη ζωή στα 82 χρόνια του όντας μία από τις σημαντικότερες μορφές του μπιτ κινήματος στη χώρα μας.

Γεννημένος το 1937 στη Λιβαδειά, σπούδασε σινε-σκηνοθεσία στο Centro Sperimentale di Cinematografia, στη Ρώμη, ενώ αργότερα εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτης, βοηθός παραγωγής σε ελληνικές και ξένες ταινίες (1958-1967), στην εικονογράφηση εξωφύλλων βιβλίων και δίσκων στην Αθήνα, στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη, και ως παραγωγός ραδιοφώνου στην Ελληνική Υπηρεσία του ΒΒC (1979-1981) και την Ουάσινγκτον (1982-1984).

Συμμετείχε στην παρέα των Ελλήνων υπαρξιστών και με τον ερχομό της δικτατορίας έφυγε στο Λονδίνο. Το 1978 κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο του, «Εν αγκαλία de Κρισγιαούρτι», και από τη δεκαετία του ’80 άρχισε να δημοσιεύει διηγήματα σε περιοδικά και εφημερίδες. Εργα του έχουν παρουσιαστεί στο «Τρίτο Θέατρο» της ΕΡΤ, καθώς και στο ραδιόφωνο.

Τη θλίψη για τον χαμό του εξέφρασαν με ανακοίνωσή τους η Εταιρεία Συγγραφέων και το υπουργείο Πολιτισμού.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα