ΖΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ

Ο Γιώργος Παπανδρέου σε υποχρεώνει να αναρωτηθείς αν εσύ είσαι το πειραματόζωο της Ιστορίας ή εκείνοςΕκεί που περιδιαβαίνεις αμέριμνος τα φωτογραφικά σοκάκια της επικαιρότητας, το μάτι κολλάει στο μέλι του παράδοξου και δεν ξεκολλάει ούτε με βίντσι. Τι είναι τούτο, καλέ; Ούφο με σκούφο; Κι αν ναι, ποιο είναι αυτό το ούφατο; Ποιος είναι τούτος ο αλλόκοτος που ντύθηκε αποστειρωμένος; Μην είναι γιατρός, ψυχίατρος, μην τάχατες δουλεύει σε επιταχυντή αδρονίων, μην είναι μούτσος σε διαστημόπλοιο και καμαρότος σε χρονομηχανή; Οχι, είναι ο ΓΑΠ ο κληρονόμος, ο Τζέφρυ ο δυσπερίγραπτος. 

Η επεξηγηματική λεζάντα της φωτογραφίας είναι η εξής: «Επίσκεψη του προέδρου του ΚΙΔΗΣΟ Γ. Παπανδρέου στη γραμμή παραγωγής σταφίδας στην Παναιγιάλεια Ενωση». Πώς περνάει ο καιρός… Αυτό που λένε ΚΙΔΗΣΟ ηχεί και φαντάζει άκαιρο, σχεδόν ανύπαρκτο, πιο λησμονημένο κι από ομπρέλα σε ρημαγμένο βαγόνι του μετρό που σαπίζει σε υπαίθριο διαλυτήριο οχημάτων. Κι όμως, κάποτε υπήρξε ΚΙΔΗΣΟ και πριν απ’ αυτό (πόσο θολή ανάμνηση, λες και μεσολάβησαν χιλιετίες από τότε…) ο Παπανδρέου ήταν αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός που πήγε τη χώρα με τσίτα γκάζια στον τοίχο του Μνημονίου.

Πριν κι από την πρωθυπουργία ο Αμερικανός πολίτης που κυβέρνησε τη χώρα είχε γίνει αρχηγός της πασοκάρας και τα κανάλια διέκοπταν ανά δεκαπεντάλεπτο το πρόγραμμά τους για να μας δείξουν (σε έκτακτα δελτία) τον Παπανδρέου «να πληρώνει μόνος του τα διόδια» (έμμεση παραδοχή ότι ούτε γι’ αυτό δεν τον είχαν ικανό όσοι σαλαγούσαν τα εκλογικά κοπάδια μέχρι το σφαγείο της κρίσης).

Πάνω που το ‘χαμε ξεχάσει ότι υπάρχει υπόλοιπο κόμματος που το λένε ΚΙΔΗΣΟ με αρχηγό τον Γιωργάκη, μας τον θύμισε μια φωτογραφία αντάξια της πρωθυπουργίας του. Βρίθει συμβολισμών και το μέρος που επισκέφθηκε: γραμμή παραγωγής σταφίδας. Συμβολισμός α): Τω όντι, μόνο αν είσαι σταφίδα στο μεθύσι ψηφίζεις ΓΑΠ. Συμβολισμός β): Είχε προσωπάκι φράπα – καλοζωισμένος κανακάρης πολιτικής οικογένειας γαρ και τώρα ταχέως σταφιδιάζει. Συμβολισμός γ): Πήγε σε γραμμή παραγωγής για να δει μια από τις τελευταίες που έμειναν εν λειτουργία μετά το τυφωνικό πέρασμα της εξουσίας του.

Με τον απήγανο!

Παναγιώτης Λιάκος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα