Σύρος και Λίβυος πήγαν να αρπάξουν μωρό σε πλατεία της Θεσσαλονίκης

ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ • Η μητέρα μιλά στη «δημοκρατία»Τον εφιάλτη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, και μάλιστα μέρα μεσημέρι, έζησε μια 33χρονη μητέρα, τη μόλις εννέα μηνών κόρη της οποίας επιχείρησαν να αρπάξουν από την αγκαλιά της ένας Λίβυος και ένας Σύριος. Οι δύο αλλοδαποί «συνελήφθησαν» έπειτα από περίπου πέντε λεπτά από Αφρικανούς που πουλούν προϊόντα «μαϊμού» στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Οπως περιγράφει αποκλειστικά στη «δημοκρατία» η νεαρή μητέρα Ιωάννα Υφαντίδου, η οποία επέστρεψε το φθινόπωρο από την Αγγλία όπου ζούσε μόνιμα για να μεγαλώσει την κόρη της στην Ελλάδα, βρισκόταν μαζί με τη θεία της περίπου στις 3 το μεσημέρι στο Πάρκο Τσιρογιάννη, απέναντι από τον Λευκό Πύργο. «Υστερα από λίγη ώρα είπαμε να φύγουμε. Παίρνω εγώ το μωρό αγκαλιά, το βγάζω από το ποδηλατάκι του και η θεία μου έρχεται από πίσω μου με την τσάντα της στον ώμο. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα αυτοί οι δύο τρέχουν προς το μέρος μας και πάνε να αρπάξουν ο ένας την τσάντα της και ο άλλος το μωρό από μένα. Εγώ άρχισα να τσιρίζω και του πέταξα στα μούτρα το ποδηλατάκι» περιγράφει.

«Το περιστατικό διήρκεσε περίπου τέσσερα δευτερόλεπτα. Στο άκουσμα της φωνής μου, οι δύο αλλοδαποί το έβαλαν στα πόδια και κάποιοι περαστικοί τούς κυνήγησαν. Τελικά έπιασαν τον έναν έπειτα από πέντε λεπτά» υποστηρίζει. Η ίδια καταγγέλλει πως η Αστυνομία άργησε -περίπου 20 λεπτά- να επέμβει. «Κάλεσα δύο φορές και οι αστυνομικοί μού αποκρίθηκαν ότι υπάρχει μόλις ένα περιπολικό σε όλο τον δήμο. Αρχισα να ουρλιάζω» συμπληρώνει. «Επειτα μου είπαν ότι αυτούς τους δύο τους είχαν πιάσει χθες για κλοπή και σήμερα αφέθηκαν ελεύθεροι» τονίζει.

Η κυρία Υφαντίδου σήμερα αναμένεται να βρεθεί στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αναγνωρίσει από φωτογραφίες τον δεύτερο δράστη. Ζητεί την παραδειγματική τιμωρία του συλληφθέντος. «Η αρπαγή ανηλίκου είναι κακούργημα. Αν τον αφήσουν ελεύθερο, τότε θα καλέσω εγώ τα κανάλια» ισχυρίζεται. Σημειώνεται ότι σε βάρος του συλληφθέντος σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ληστείας και απόπειρα αρπαγής ανηλίκου.

Βαγγ. Στολάκης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα