Τη σκότωσε ο αντιπτέραρχος και την εγκατέλειψε ο ταξιτζής

Ελληνικό: Οικογενειακή τραγωδία με θύμα 60χρονη Βουλγάρα και τον δράστη σύζυγο που αυτοκτόνησε

Σοκ στο πανελλήνιο προκάλεσε η οικογενειακή τραγωδία που εκτυλίχθηκε χθες το μεσημέρι στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, όταν ένας 87χρονος απόστρατος αντιπτέραρχος πυροβόλησε την 60χρονη βουλγαρικής υπηκοότητας σύζυγό του και εν συνεχεία με το ίδιο όπλο έδωσε τέλος στη ζωή του. Το σκηνικό του τρόμου έλαβε χώρα στο σπίτι που διατηρούσε το ανδρόγυνο σε παράδρομο της λεωφόρου, στο ύψος του Ελληνικού, και μόλις λίγα δευτερόλεπτα μετά τους πυροβολισμούς η γυναίκα βγήκε αιμόφυρτη στον δρόμο και μπήκε σε ένα σταθμευμένο ταξί, φωνάζοντας: «Με σκότωσε, με σκότωσε».

Ο οδηγός, που βρέθηκε στο σημείο της τραγωδίας προκειμένου να παραλάβει άλλον πελάτη με προκαθορισμένο ραντεβού, δεν κατάλαβε τι είχε συμβεί και άνοιξε αμέσως την πίσω πόρτα του οχήματος, ζητώντας από την άτυχη γυναίκα να βγει έξω. Ο ηλικιωμένος αντιπτέραρχος, που παρακολουθούσε από την εξώπορτα του σπιτιού του τη σύζυγό του, μόλις την είδε να βγαίνει από το ταξί και να σωριάζεται αβοήθητη στον δρόμο, έστρεψε το όπλο στο κεφάλι του και αυτοπυροβολήθηκε. 

Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, προκειμένου να παραλάβουν τον πρώην στρατιωτικό και τη σύζυγό του, που μέχρι εκείνη την ώρα ήταν ζωντανοί. Οταν έφτασαν στο νοσοκομείο ήταν δυστυχώς αργά, καθώς οι γιατροί το μόνο που μπόρεσαν να κάνουν ήταν να διαπιστώσουν τον θάνατό τους.

Η περιουσία

Σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων, το ζευγάρι είχε παντρευτεί πριν από λίγα χρόνια, όταν έφυγε από τη ζωή η πρώτη σύζυγος του αντιπτεράρχου - η 60χρονη Βουλγάρα είχε προσληφθεί για να τη φροντίζει. Ωστόσο, ταυτόχρονα ξεκίνησαν και τα προβλήματα, καθώς, μετά τον γάμο, η αλλοδαπή πίεζε τον σύζυγό της να τη γράψει συνδικαιούχο και συνδιαχειρίστρια της περιουσίας του.

Φαίνεται ότι κάποια στιγμή ο απόστρατος ενέδωσε και αποδέχθηκε όσα ζητούσε η 60χρονη, με τον όρο όμως να τον προσέχει και να τον φροντίζει πάντα. Σε διαφορετική περίπτωση, θα της αφαιρούνταν κάθε δικαίωμα στην περιουσία.

Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα οι καβγάδες του ζευγαριού έγιναν πιο έντονοι, καθώς η 60χρονη ήθελε να φύγει για κάποιες ημέρες στην πατρίδα της, για να δει τους συγγενείς της. Η πρόθεσή της είχε θορυβήσει τον 87χρονο πρώην στρατιωτικό, ο οποίος της απαγόρευσε ρητά να φύγει από κοντά του και από την Ελλάδα γενικότερα. Η ένταση ανάμεσά τους έφτασε στο αποκορύφωμά της χθες το μεσημέρι, καθώς ο έντονος διαπληκτισμός του ζευγαριού ακουγόταν σε όλη την περιοχή. Ξαφνικά από το σπίτι ακούστηκαν δύο απανωτοί πυροβολισμοί και οι περίοικοι που βγήκαν ανάστατοι από τα σπίτια τους είδαν την 60χρονη γυναίκα να προσπαθεί να σωθεί μπαίνοντας στο ταξί μέσα στα αίματα.