Υπό ξένη διοίκηση η χώρα

Είναι γεγονός. Η έμμεση, «βελούδινη» ξενοκρατία ανήκει στο παρελθόν. Τώρα η χώρα αντιμετωπίζει καθεστώς απροκάλυπτης Κατοχής.

Λείπουν μόνο οι εικόνες από ένοπλα αποσπάσματα στην υπηρεσία των «δάνειων δυνάμεων» του Παπανδρέου για να συμπληρωθεί η εφιαλτική εικόνα. Μια από τις σφραγίδες που έπεσε βαριά στο συμβόλαιο θανάτου της Ελλάδας το οποίο εκτελούν οι υπηρέτες των «δάνειων δυνάμεων» φέρει την υπογραφή του κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Είναι πρόεδρος του Eurogroup και πρωθυπουργός μιας μικρής χώρας που ονομάζεται Λουξεμβούργο. Σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Focus (αυτό που είχε σε εξώφυλλο την Αφροδίτη της Μήλου να υψώνει το μεσαίο δάχτυλο του δεξιού της χεριού) είπε απροκάλυπτα: «Η εθνική κυριαρχία των Ελλήνων θα περιοριστεί σημαντικά». Σοβαρή αντίδραση από την άνευ όρων παραδομένη κυβέρνηση της Αθήνας δεν υπήρξε. Ούτε θα ήταν σωστό άλλωστε. Της δήλωσης του Γιούνκερ προηγήθηκαν ανάλογες, χειρότερες δηλώσεις του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου καθώς και πρόσκληση (!) στις «δάνειες δυνάμεις» να μας ενισχύσουν με... ανθρώπινο δυναμικό. Δηλαδή, ζητήσαμε γκαουλάιτερ και λάβαμε.

 

 

ΓΑΠ και «Αττίλας 2009»

 

Η κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας των Ελλήνων είναι συχνή επωδός στις ομιλίες, τις συνεντεύξεις και τις δηλώσεις του γιου του Ανδρέα Παπανδρέου. Μια πρώτη γεύση πήραν οι υπουργοί της κυβέρνησής του όταν τους μίλησε στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στη Βουλή στις 9 Δεκεμβρίου 2009. Τότε είχε θυμηθεί τον Αττίλα και την κυπριακή τραγωδία: «Το δημοσιονομικό αδιέξοδο της χώρας απειλεί την εθνική μας κυριαρχία για πρώτη φορά από το 1974. [...] Κερδίσαμε ήδη αυτές τις μέρες πολλές δύσκολες μάχες. Θέλω όμως να είμαι ειλικρινής, όσο και ξεκάθαρος, ότι είμαστε αποφασισμένοι και τώρα να κάνουμε και θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να ελέγξουμε το τεράστιο έλλειμμα, να επαναφέρουμε τη δημοσιονομική σταθερότητα, να προωθήσουμε την ανάπτυξη παντού, ώστε να ορθοποδήσει η χώρα. Μόνον έτσι η Ελλάδα δεν θα κινδυνεύσει να χάσει κυριαρχικά της δικαιώματα».

 

Δεν πέρασαν ούτε δύο μήνες όταν η κοινή γνώμη πήρε την πρώτη «κρυάδα» από την αυτοεκπληρούμενη προφητεία του κ. Παπανδρέου και ο μίστερ «λεφτά υπάρχουν» επανέκαμψε! Αλλαξε προσεκτικά τα λόγια του προς το χειρότερο. Δεν είπε «απειλείται» η εθνική κυριαρχία, αλλά «αφαιρείται ένα κομμάτι».

 

Εγκλημα

 

Το έγκλημα συντελούνταν. Οι δηλώσεις έγιναν στη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού μετά την άτυπη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, στις 11 Φεβρουαρίου 2010: «Το έχω πει με τον πιο καθαρό και απόλυτο τρόπο, ότι έτσι όπως χειριστήκαμε τα οικονομικά μας αφαιρείται και ένα κομμάτι της κυριαρχίας μας». Σαφής σαν τον θάνατο ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Παπανδρέου, παρά τις χορταστικές επαναλήψεις περί της κατάλυσης του κράτους που παρέλαβε, δεν ήταν σίγουρος ότι είχαμε εμπεδώσει το κακό μαντάτο. Ακριβώς έναν χρόνο μετά την άτυπη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες μίλησε στη Βουλή (11 Φεβρουαρίου 2011) και ιδού τι είπε: «Ομως, θέλω να ξέρετε, να το τονίσω και πάλι, ότι δεν υπάρχει θέμα να απολέσουμε τα βασικά στοιχεία της κυριαρχίας μας». Ο άνθρωπος θεωρούσε δεδομένη την απώλεια της κυριαρχίας και πλέον διαβεβαίωνε ότι θα μας μείνουν τα... βασικά.

Η πικρή αλήθεια είναι ότι ο πρόεδρος του Eurogroup κ. Γιούνκερ ανταποκρίθηκε στην έκκληση του πρωθυπουργού της Ελλάδας να «ψαλιδιστεί» η εθνική κυριαρχία των Ελλήνων μέσω της προσφοράς ξένων ως «ανθρώπινου δυναμικού», που θα χρειαστεί για να γίνουν οι αλλαγές και οι... μεταρρυθμίσεις στην πατρίδα μας. Οι δύο άντρες συναντήθηκαν στο Λουξεμβούργο στις 3 Ιουνίου 2011 και ο Γ. Παπανδρέου δήλωσε: «Επεσήμανα επίσης στον Ζαν Κλοντ το γεγονός ότι ένα από τα μείζονα ζητήματα με τα οποία βρεθήκαμε αντιμέτωποι κατά την εφαρμογή του προγράμματός μας αφορούσε τη δυνατότητα υλοποίησης τέτοιων βαθέων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων από τις δημόσιες υπηρεσίες μας. [...] Χαίρομαι ιδιαίτερα, καθώς για την επίτευξη των ανωτέρω υπάρχει εκπεφρασμένη διάθεση προσφοράς ουσιαστικής βοήθειας και συνδρομής, διαθέτοντας προς την Ελλάδα τους απαιτούμενους ανθρώπινους πόρους, την τεχνική γνώση, τεχνογνωσία και εμπειρογνωμοσύνη, στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος. Θεωρώ ότι αυτό θα προσφέρει μια ώθηση και θα αποτελέσει εχέγγυο της εφαρμογής του προγράμματος, αλλάζοντας πραγματικά την Ελλάδα και μετατρέποντας την κρίση αυτή σε ευκαιρία για τον ελληνικό λαό και την Ευρώπη».

 

 

Η μοιραία ψήφιση της εκποίησης από τους 155 (+5)

 

Τα αποτελέσματα των εκκλήσεων Παπανδρέου τα βιώνουμε άπαντες. Οπως επισήμανε χθες η «δημοκρατία», στο περιβόητο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που ψήφισαν οι 155 και δήλωσαν «παρών» οι πέντε βουλευτές του κόμματος της κ. Μπακογιάννη, η ξενοκρατία επισημοποιείται και στην εκποίηση του δημόσιου πλούτου. Στην 11η παράγραφο του άρθρου 3 του Μεσοπρόθεσμου ορίζεται ότι στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Α.Ε., που θα βγάλει στο σφυρί το βιος των Ελλήνων, «θα παρίστανται δύο (2) εκπρόσωποι που προτείνονται από τα κράτη μέλη της ευρωζώνης και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι εκπρόσωποι ενημερώνονται πλήρως επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και μπορούν να ζητούν εγγράφως, από το Διοικητικό Συμβούλιο, περαιτέρω πληροφορίες επί θεμάτων που αφορούν τη λειτουργία του Ταμείου, το οποίο υποχρεούται να τις παρέχει χωρίς υπαίτια καθυστέρηση».

 

Ταυτόχρονα το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων, που ιδρύεται στο πλαίσιο της λειτουργίας της προαναφερθείσας Α.Ε., θα είναι επταμελές. Ο νόμος προβλέπει ότι «τρία (3) από τα επτά (7) μέλη θα υποδεικνύονται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου για τοποθέτηση από τους εκπροσώπους που προβλέπονται στην παράγραφο 11 του άρθρου 3». Δίχως τη σύμφωνη γνώμη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, κατ' ουσίαν των ξένων τοποτηρητών, δεν θα μπορεί να προχωρήσει τίποτα στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

Απόλυτη υποδούλωση...

 

 

Παναγιώτης Λιάκος

 

 


 

Δηλώσεις ντροπής από τον πρόεδρο της Βουλής και τους υπουργούς για την πρόκληση Γιούνκερ

 

Οχι μόνο δεν τόλμησαν να υψώσουν εθνικό ανάστημα, αλλά μέλη της κυβέρνησης και ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, που περισσότερο τον έκαιγε η «νομιμοποίηση» της αυθαίρετης πισίνας του παρά οι δηλώσεις ντροπής του προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε βάρος της χώρας, επικρότησαν από πάνω τα όσα είπε περί «δραστικού περιορισμού της κυριαρχίας των Ελλήνων». Από τη μεριά της η Νέα Δημοκρατία κατήγγειλε τις απόψεις Γιούνκερ και ο εκπρόσωπός της Γιάννης Μιχελάκης, αφού υπενθύμισε τη δήλωση του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, ότι «υπάρχει Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, που είναι ισχυρή σε αυτόν τον τόπο που λέγεται Ελλάδα», προσέθεσε: «Σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη περίπτωση και την αναφορά περί δραστικού περιορισμού της κυριαρχίας των Ελλήνων, την απορρίπτουμε άνευ σχολίων».

 

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του κ. Πετσάλνικου, που, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων: «Η κυριαρχία έχει περιοριστεί από τη στιγμή που η Ελλάδα βρέθηκε στην τραγική κατάσταση πριν από δυο χρόνια» και κατέληξε ως συνήθως ότι «χρειάστηκε να γίνει πολύ μεγάλη κινητοποίηση από πλευράς του κ. Παπανδρέου για να διασωθεί η χώρα».

 

Από κοντά ήταν και ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, που με άλλα επιχειρήματα, μιλώντας στο Ράδιο 9, χαρακτήρισε τη συνέντευξη Γιούνκερ στο σύνολό της θετική και ομολόγησε: «Από τη στιγμή που είμαστε στην Ευρωπαϊκή Ενωση, στον μεγάλο συνεταιρισμό, από τα πράγματα έχει περιοριστεί η εθνική κυριαρχία».

 

Στην ίδια λογική και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, που στον Σκάι εμφανίστηκε να δηλώνει ότι, «αν οι Ελληνες δεν πάρουν τις αποφάσεις, πρέπει να τις πάρουν κάποιοι άλλοι».

 

Οσο για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Ηλία Μόσιαλο, τα όσα δήλωσε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αποτελούν ρεσιτάλ γκεμπελικής προπαγάνδας. Αλλο τον ρωτούσαν οι δημοσιογράφοι, άλλο απαντούσε εκείνος. Ξεπέρασε στο ρεσιτάλ υποκρισίας ακόμη και τον πιο πιστό κομματικό εγκάθετο παραπληροφόρησης.

 

Χαρακτηριστικός είναι ο παρακάτω διάλογος:

 

ΕΡ: Κύριε εκπρόσωπε, πόσο υπερήφανος αισθανθήκατε με τη δήλωση Γιούνκερ για «ψαλίδι» στην εθνική κυριαρχία της χώρας;

ΜΟΣΙΑΛΟΣ: Αυτό που θα ήθελα να πω είναι ότι στο πλαίσιο της συμφωνίας μας με την Ευρωπαϊκή Ενωση -και έχουμε μια πολύ συγκεκριμένη συμφωνία- πρέπει να είμαστε πολύ συνεπείς στην εφαρμογή της. Οι όροι αυτής της συμφωνίας αποτελούν δεσμεύσεις μας, που προσδιορίζουν ως έναν βαθμό και τις σχετικές πολιτικές μας. Ομως, είμαστε σε συνεχή διαπραγμάτευση με τους δανειστές μας και την Ευρωπαϊκή Ενωση, και θα αλλάζουμε συνεχώς τους όρους αυτής της συμφωνίας.

 

Σε ανακοινώσεις τους ο ΛΑΟΣ υποστηρίζει ότι «όσο προστρέχουμε σε δανεικά τόσο θα είναι πιο έντονες οι “θωπείες”» και η ΔΗ.ΣΥ. ότι «οι δηλώσεις “προσβάλλουν” την εθνική μας υπερηφάνεια».

 

 

Νίκος Ελευθερόγλου

Ετικέτες: