Η… Κουντουρά «πλήγωσε» τη Μάρκου!

Παραιτείται και η βουλευτής της Ν.Δ. μετά το τελεσίγραφο Μητσοτάκη. Το ντόμινο στις «γαλάζιες» έδρες με νικητή το… ΠοτάμιΘύμα» της διαμάχης της Ν.Δ. με την κυβέρνηση για το «ηθικό πλεονέκτημα» έπεσε τελικά η Κατερίνα Μάρκου. Η «γαλάζια» βουλευτής, μετά το ηχηρό τελεσίγραφο του Κυριάκου Μητσοτάκη από τις Βρυξέλλες -ότι στη Ν.Δ. δεν υπάρχει «δίπορτο» και θεωρείται αδιανόητο να κάνουν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του κόμματος χρήση της τροπολογίας «Κουντουρά»-, θα παραιτηθεί από τη βουλευτική της έδρα για να διεκδικήσει μια θέση στην Ευρωβουλή. Η εξέλιξη αυτή αφήνει τη Ν.Δ. με μία έδρα λιγότερη. 

Η αξιωματική αντιπολίτευση αριθμεί τώρα 77 βουλευτές, διότι η έδρα της Κατερίνας Μάρκου «επιστρέφει» στο Ποτάμι, με το οποίο είχε εκλεγεί βουλευτής. Συγκεκριμένα, τη διαδέχεται στη Βουλή ο Νίκος Νυφούδης από το Ποτάμι, ο οποίος είχε χάσει την έδρα της Β’ Θεσσαλονίκης στις εκλογές του 2015 από την Κατερίνα Μάρκου για μερικές δεκάδες σταυρούς, και μάλιστα είχε προσφύγει στο Εκλογοδικείο ζητώντας επανακαταμέτρηση.

Τα προηγούμενα δύο εικοσιτετράωρα, η Κατερίνα Μάρκου δέχτηκε ασφυκτικές πιέσεις, κυρίως επικοινωνιακά, καθώς η προαναγγελία παραίτησης του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και εν συνεχεία της Αννας – Μισέλ Ασημακοπούλου από τη βουλευτική τους έδρα για να δώσουν τη μάχη του σταυρού για την Ευρωβουλή δεν της άφηνε πολλά περιθώρια να πράξει διαφορετικά, αν και θα το επιθυμούσε. Από τη Ν.Δ., πάντως, το δίλημμα που ετέθη στην Κατερίνα Μάρκου ήταν σαφές: ή παραιτείται από βουλευτής και ρισκάρει την εκλογή της στην Ευρωβουλή ή αποσύρεται από το ευρωψηφοδέλτιο, αν θέλει να είναι υποψήφια βουλευτής στις εθνικές εκλογές.

Πρακτικά, η Ν.Δ. στερούσε από την Κατερίνα Μάρκου τη δυνατότητα να διεκδικήσει θέση στο ψηφοδέλτιο των εθνικών εκλογών τον Οκτώβριο, αν αποτύχει να εκλεγεί ευρωβουλευτής τώρα.

«Ηθική»

«Νόμιμη», «ηθική», «σωστή» και «αυτονόητη» ενέργεια χαρακτήρισε η Αννα – Μισέλ Ασημακοπούλου την παραίτηση των «γαλάζιων» βουλευτών για να είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές. «Ο κ. Μεϊμαράκης και εγώ, σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της Ν.Δ., θεωρήσαμε ότι πρέπει να το προαναγγείλουμε» δήλωσε η κυρία Ασημακοπούλου.

Αντικαταστάτες τους είναι η Ζωή Ράπτη και ο Αργύρης Ντινόπουλος, ο οποίος επιστρέφει έπειτα από μια τετραετία απουσίας στη Βουλή, διεκδικώντας παράλληλα τη δημαρχία στα Βριλήσσια.

Ο Σαμαράς έδωσε… γραμμή στον Κυριάκο

Μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη να μην παρεκκλίνει από τη γραμμή για δημοψηφισματικό χαρακτήρα των ευρωεκλογών με διακύβευμα την πτώση της κυβέρνησης έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρώην πρωθυπουργός έδωσε όχι μόνο γραμμή, αλλά και το σύνθημα που θα συμπυκνώσει τη γραμμή της Ν.Δ.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της ψήφου των πολιτών κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα και υπογράμμισε: «Δείξτε τους την πόρτα». Ο Αντώνης Σαμαράς, με αφορμή την παρουσία του σε εκδήλωση του υποψήφιου βουλευτή Αχαΐας της Ν.Δ. και στενού πολιτικού του φίλου Ανδρέα Κατσανιώτη, προέβη σε δήλωση και επισήμανε ότι «η όρθια και “γαλάζια” Ελλάδα έρχεται. Ερχεται με σωφροσύνη, πατριωτισμό και προσπάθεια αρραγούς εθνικής ενότητας. Με ένα σύνθημα που υπάρχει παντού γιατί τα έχουν διαλύσει όλα. Το σύνθημα στις ευρωεκλογές είναι “Δείξτε τους την πόρτα”».

Hδη το έδαφος είχε προετοιμάσει ο εκλεκτός του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά Aδωνις Γεωργιάδης. Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., θέτοντας εκλογικό πήχη τις τρεις μονάδες διαφορά και ποσοστό πρωτιάς το 26% που ήταν το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές του 2014, υιοθέτησε το τότε σύνθημα του Αλέξη Τσίπρα για τις ευρωεκλογές του 2104, ελαφρώς παραλλαγμένο για τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, τονίζοντας ότι το σύνθημα της Ν.Δ. είναι «26 ψηφίζουμε, 27 φεύγουν».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα