Πήρε ντουντούκα ο Πολάκης για τις καθαρίστριες που κινδυνεύουν με απόλυση

Σε ένα ακόμα… σόου προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος ΠολάκηςΧθες το πρωί έφτασε στο υπουργείο με τη μηχανή του τη στιγμή που βρισκόταν σε εξέλιξη διαμαρτυρία από μέλη της ΠΟΕΔΗΝ, τα Σωματεία Εργαζομένων και τις καθαρίστριες των νοσοκομείων ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο, «Αγιος Σάββας» και «Ελπίς».

Ζήτησε και πήρε την ντουντούκα των διαδηλωτών και τους μίλησε, αφού πρώτα… αστειεύτηκε στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Μιχάλη Γιαννάκο. «Σταμάτα, το βρήκες το υπουργείο αυτήν τη φορά, άσε με να μιλήσω στους εργαζομένους» του είπε, προφανώς αναφερόμενος στη λάθος… απόπειρα εισβολής των μελών της ΠΟΕΔΗΝ τις προηγούμενες ημέρες, όταν σε διαμαρτυρία τους στο υπουργείο Εργασίας μπέρδεψαν τα κτίρια.

Στη συνέχεια, απευθυνόμενος στους διαμαρτυρομένους, αναφέρθηκε στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας -μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου- με βάση την οποία είναι συμβατό με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο να κάνουν τα νοσοκομεία συμβάσεις με τους εργαζομένους και όχι με τους εργολάβους, ως μια από τις μεγαλύτερες νίκες. Σύμφωνα με την απόφαση, καταργούνται οι αναστολές που είχαν κερδίσει οι εργολάβοι σε περίπου 30 νοσοκομεία της χώρας και εμπόδιζαν την πραγματοποίηση συμβάσεων απευθείας με εργαζομένους.
«Λύσαμε ένα πρόβλημα που διασπάθιζε χρήμα για 30 χρόνια» είπε ο κ. Πολάκης.

Αναφερόμενος στα νοσοκομεία που ήδη έχουν συμβάσεις με τους εργαζομένους και στα οποία λήγουν τα 18μηνα, όπως στο Δρομοκαΐτειο, τον «Αγιο Σάββα» και το «Ελπίς» -οι εργαζόμενοι των οποίων διαμαρτύρονταν-, ο Παύλος Πολάκης είπε: «Οπου τελειώνει το 18μηνο ή η διετία προκηρύσσονται ξανά διαγωνισμοί. Οσοι ήδη εργάζονται μοριοδοτούνται παραπάνω και νομοθετήσαμε πως μπορούν να κάνουν αίτηση πριν λήξει η σύμβασή τους».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα