Επιεικής η εισαγγελέας με Παππά, Γεωργαντά, Ματσούκα για την κόκα

Πρόταση «χάδι» επιφύλαξε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στους 27 κατηγορουμένους για το «σουσάδικο της κόκας», μεταξύ των οποίων και ηχηρά ονόματα του καλλιτεχνικού και του επιχειρηματικού χώρου Ζήτησε μεν την ενοχή των περισσότερων εξ αυτών, αλλά με τη μετατροπή του κατηγορητηρίου προς το επιεικέστερο.

Για τον φερόμενο ως εγκέφαλο του κυκλώματος και μέτοχο στο γνωστό εστιατόριο Lili Shu Σταύρο Περουκίδη, ο οποίος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, προμηθευόταν τα ναρκωτικά και στη συνέχεια τα διοχέτευε σε επώνυμους πελάτες, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος για διακίνηση ναρκωτικών, καθώς και για συμμετοχή σε συμμορία και όχι σε εγκληματική οργάνωση, όπως ήταν η αρχική κατηγορία.

Απαλλακτική ήταν η εισαγγελική εισήγηση για την ηθοποιό Χριστίνα Παππά και τον γιο της, τον γνωστό παρουσιαστή Θέμη Γεωργαντά και ακόμη ένα πρόσωπο, οι οποίοι ήταν συνιδιοκτήτες του Lili Shu. «Για τους κατηγορουμένους υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για το εάν γνώριζαν ότι γινόταν διακίνηση ναρκωτικών στο μαγαζί τους» ανέφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας.

Αναφερόμενη στους επώνυμους πελάτες του κυκλώματος, οι οποίοι κατέστησαν κατηγορούμενοι, όπως η Δήμητρα Ματσούκα και πασίγνωστοι επιχειρηματίες, η εισαγγελέας ζήτησε τη μετατροπή της κατηγορίας και την καταδίκη τους για το αδίκημα της ιδίας χρήσης ναρκωτικών ουσιών, καθώς δεν προέκυψε κατά τη διάρκεια της δίκης ότι διακινούσαν τις παράνομες ουσίες. «Αυτά τα πρόσωπα δεν διέθεταν περαιτέρω τις ναρκωτικές ουσίες, αλλά τις χρησιμοποιούσαν προς ίδιαν χρήση» επισήμανε η εισαγγελική λειτουργός.

Στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι είχαν αρνηθεί τη συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, με τους συνιδιοκτήτες του εστιατορίου να αρνούνται κάθε γνώση ή σχέση με τη διακίνηση ναρκωτικών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα