Ντροπή! Συνέλαβαν 90χρονη που πωλούσε κάλτσες που έπλεκε

Την κράτησαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης από τις 12.00 έως αργά το βράδυ

Αδιανόητο! Στην Ελλάδα της απόλυτης ένδειας, αστυνομικοί στους Αμπελοκήπους Θεσσαλονίκης, αντί να πιάσουν τους κλέφτες και τους ληστές, συνέλαβαν μια 90χρονη που σε μια γωνιά του πεζοδρομίου στάθηκε να πουλήσει μάλλινες παντόφλες που έπλεξε μόνη της! Ως εγκληματία του Ποινικού Κώδικα τη μετέφεραν αρχικά στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και στη συνέχεια τη μετήγαγαν στο Αστυνομικό Μέγαρο για να της πάρουν αποτυπώματα, όπου και την κράτησαν ως αργά το βράδυ!

Η ντροπιαστική, για την Ελληνική Αστυνομία και την κοινωνία μας, υπόθεση ήρθε στο φως έπειτα από ανάρτηση που έκανε στην προσωπική σελίδα του στο facebook ο δημοσιογράφος Θανάσης Γκόρδης, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Η Αστυνομία του ΣΥΡΙΖΑ (ξέρετε, αυτή που εγκαινίασε ακόμη και προληπτικές προσαγωγές πατριωτών) συνέλαβε την περασμένη Τρίτη το μεσημέρι μία ηλικιωμένη γυναίκα 90 ετών, τη Σουζάνα Ηλιάδου, επειδή πουλούσε, χωρίς άδεια, για να επιβιώσει τερλίκια! (Τα μάλλινα παπουτσάκια για το σπίτι που πλέκουν οι παλιές Πόντιες, για όσους δεν γνωρίζουν τη λέξη.)»

«Η κυρία Ηλιάδου, η οποία ζει μόνη με τον συνομίληκο σύζυγό της που είναι ημίτυφλος από εγκεφαλικό -χωρίς καμία σύνταξη ή άλλο εισόδημα-, πηγαίνει περίπου μία φορά τον μήνα σε κεντρικό δρόμο των Αμπελοκήπων και πουλά τα εν λόγω μάλλινα παπούτσια που πλέκει η ίδια.
Αυτό έκανε και προχθές, αλλά, όπως εξιστορεί η κόρη της JUDI Iliadou, τρεις (!) άντρες της Αστυνομίας πήγαν στις 12 στο σημείο που βρισκόταν, κοντά σε κάδους απορριμμάτων και δίπλα σε ένα πάρκινγκ (δεν έχει καταστήματα εκεί ακριβώς), την έβαλαν στο περιπολικό και την οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής».

Η 90χρονη περιέγραψε την περιπέτειά της. «Ηρθαν (σ.σ.: οι αστυνομικοί) και μου είπαν «μάζεψε τα πράγματά σου». Τα μάζεψα και ξεκίνησα να πάω σπίτι. Εκείνη την ώρα μού είπαν πως δεν θα πάω σπίτι μου, αλλά θα πάω μαζί τους στο τμήμα» είπε η κυρία Ηλιάδου, ενώ η κόρη της είπε ότι «οι αστυνομικοί μού έλεγαν πως ο νόμος είναι νόμος και ο νόμος είναι για όλους». Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διέταξε έρευνα για την αδιανόητη σύλληψη.