Με φίμωτρο θα παρελάσουν οι ΟΥΚάδες!

Με ανορθόγραφη διαταγή ο διοικητής της ΜΥΑ απαγορεύει (!) την απαγγελία συνθημάτωνΣοβαρά ερωτήματα αλλά και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η πρωτοφανής απόφαση του διοικητή της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών να «φιμώσει» τους άντρες των ΟΥΚ και να τους απαγορεύσει την απαγγελία συνθημάτων κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 25ης Μαρτίου. Μάλιστα, στο έγγραφο που ουσιαστικά αποτελεί επίσημη διαταγή και είδε χθες το φως της δημοσιότητας οι ΟΥΚάδες απειλούνται με ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις (!), σε περίπτωση που δεν υπακούσουν στην αδιανόητη αυτή εντολή ανήμερα την εθνική επέτειο.

Συγκεκριμένα, το ανορθόγραφο έγγραφο (η απαγγελία έγινε… απαγγελεία), το οποίο υπογράφεται από τον διοικητή της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών, καλεί τους ΟΥΚάδες να μην απαγγείλουν συνθήματα στην παρέλαση προς «αποφυγή κυρώσεων, πειθαρχικών αλλά και ποινικών, σε στελέχη». Στο ίδιο έγγραφο επισημαίνεται ότι η απαγόρευση γίνεται «με σκοπό τη διαφύλαξη αλλά και την προβολή της αξιοπρέπειας της Μονάδας και του Λιμενικού Σώματος».

Νέα ανακοίνωση

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος εξέδωσε… διευκρινιστική ανακοίνωση, που στην ουσία επιβεβαιώνει την απαγόρευση. Συγκεκριμένα, ξεκαθαρίζει πως η απαγόρευση αφορά την απαγγελία συνθημάτων και όχι στρατιωτικών ασμάτων.

«Επιτρέπεται στα πεζοπόρα τμήματα της παρέλασης, μετά τη διέλευσή τους από το τιμώμενο πρόσωπο, να άδουν συγκεκριμένα στρατιωτικά άσματα τόσο για την τήρηση του ρυθμού της παρέλασης όσο και για την εξύψωση του ηθικού του προσωπικού» αναφέρεται χαρακτηριστικά, αλλά επισημαίνεται επίσης πως «απαγορεύεται αυστηρώς η αναφώνηση συνθημάτων από τα τμήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της παρέλασης».

Και καταλήγει η ανακοίνωση: «Ως εκ τούτου, η συγκεκριμένη διαταγή του Διοικητή της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών κινείται στο πνεύμα των διατασσομένων, αφού υπενθυμίζει τη σχετική απαγόρευση αναφορικά με τα συνθήματα».

Υπενθυμίζεται πως η διαταγή αυτή του Αρχηγείου έρχεται μόλις λίγες μέρες μετά την περήφανη πράξη του καταδρομέα Εμμανουήλ Μπούχλη, ο οποίος τραγούδησε το «Μακεδονία ξακουστή» πέφτοντας με το αλεξίπτωτο, ενώ παράλληλα τραβούσε βίντεο. Το Γενικό Επιτελείο Στρατού είχε τιμωρήσει αρχικά τον Κρητικό κομάντος με άμεση αποβολή από τη Σχολή Αλεξιπτωτιστών Ασπροπύργου. Ομως, ύστερα από παρέμβαση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη αλλά και τη γενική κατακραυγή που προκλήθηκε, το ΓΕΣ έκανε… όπισθεν και τιμώρησε τον αλεξιπτωτιστή με έξι ημέρες κράτηση, επειδή παραβίασε τους κανόνες ασφαλείας κάνοντας χρήση του κινητού τηλεφώνου του.

Δρακόντεια μέτρα για το «κράξιμο» του κόσμου

«Τρέμουν» τη λαϊκή οργή και οχυρώνονται… Συναγερμός έχει σημάνει στην Ελληνική Αστυνομία για τις αντιδράσεις και τις διαμαρτυρίες που θεωρείται βέβαιο -και αυτονόητο- ότι θα υπάρξουν από απλούς πολίτες που εναντιώνονται στην απαράδεκτη Συμφωνία των Πρεσπών, στις μαθητικές και τις στρατιωτικές παρελάσεις της 25ης Μαρτίου σε όλη τη χώρα και κυρίως στη βόρεια Ελλάδα. Χιλιάδες αστυνομικοί αναμένεται να βρίσκονται επί ποδός, καθώς τα μέτρα ασφαλείας ανήμερα την εθνική επέτειο θα είναι δρακόντεια.

Η περιφρούρηση των παρελάσεων βρέθηκε στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης, στην οποία συμμετείχαν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. από όλη την Ελλάδα. Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κατερίνη, Πέλλα, Εδεσσα και Γιαννιτσά είναι οι περιοχές που θεωρούνται από τους αστυνομικούς οι πιο… επικίνδυνες για έντονες διαμαρτυρίες και για τον λόγο αυτόν θα δοθεί σε αυτές ιδιαίτερη έμφαση από τις Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να υπάρξουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας καταρχάς στα δρομολόγια των επισήμων, ενώ το ίδιο αυξημένα θα είναι τα μέτρα και στις εξέδρες των επισήμων, προκειμένου να εμποδιστούν άτομα που ενδέχεται να τις προσεγγίσουν. Παράλληλα, κατά μήκος των παρελάσεων θα υπάρχουν αυξημένα μέτρα σε περίπτωση που κάποιοι συγκεντρωμένοι θα θελήσουν να αναπτύξουν σχέδιο για επεισόδια.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην Αθήνα θα διατεθούν εκατοντάδες αστυνομικοί προκειμένου να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξει κάποιο απρόοπτο στη μαθητική παρέλαση, ενώ σχεδόν διπλάσιος αναμένεται να είναι ο αριθμός των αστυνομικών που θα επιτηρήσουν τη στρατιωτική παρέλαση.
Οι αστυνομικοί θα προέρχονται από δυνάμεις Τάξης, Ασφαλείας, Τροχαίας και ΜΑΤ. Οι αστυνομικές δυνάμεις θα τοποθετηθούν σε χωριστούς τομείς κατά μήκος της διαδρομής της παρέλασης.

Βουλή: Θα παίξουν το «Μακεδονία ξακουστή»; 

Αν θα παιχτεί από τις μπάντες των Ενόπλων Δυνάμεων το «Μακεδονία ξακουστή» ρωτά τον υπουργό Εθνικής Αμυνας η Ενωση Κεντρώων, και συγκεκριμένα ο Μάριος Γεωργιάδης.

Ο βουλευτής και αντιπρόεδρος της Βουλής κατέθεσε σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση, με την οποία ζητά να πληροφορηθεί αν ισχύει η απαγόρευση του εμβατηρίου στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, επικαλούμενος την έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών, αλλά και τις αδιανόητες δηλώσεις του Νίκου Παππά, ότι «ξακουστή Μακεδονία ήταν μέχρι σήμερα η Μακεδονία των Σκοπίων».

Να σημειωθεί ότι ο ίδιος απηύθυνε ανάλογη ερώτηση και στην Ολομέλεια, στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, κατά τη διάρκεια συζήτησης για τα μουσικά σχολεία, με τον υπουργό να μην απαντά, λέγοντας πως το θέμα είναι άσχετο με τη συζήτηση. Κι όλα αυτά, την ώρα που το Μαξίμου επιμένει να μιλά για πιθανά έκτροπα στον εορτασμό της εθνικής επετείου. Ο Πάνος Σκουρλέτης αυτή τη φορά μίλησε για ενδεχόμενο προβοκάτσιας στις παρελάσεις, ισχυριζόμενος μάλιστα πως ακροδεξιές δυνάμεις θα επιχειρήσουν να δημιουργήσουν μια ψεύτικη εικόνα αντιδράσεων.

Ερωτηθείς πάντως για τις άγριες αποδοκιμασίες κυβερνητικών στελεχών λόγω Σκοπιανού, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για… σπάνια περιστατικά, επικαλούμενος τη μεγάλη εικόνα και τον αριθμό των εκδηλώσεων που έχουν διοργανωθεί.

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα