Η αντιστροφή της Επανάστασης

Το 1821 ήταν και είναι καρφί στο μάτι της Τουρκίας αλλά και δυνάμεων που μας είχαν για ξεγραμμένους και αναγκάστηκαν να παραδεχτούν την ύπαρξή μας γιατί σηκώσαμε τα όπλα και επιταχύναμε τη διάλυση της θνήσκουσας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Το 1821 απέδειξε ότι δεν αρκεί η γνώση των συσχετισμών δυνάμεων στο επίπεδο των πολεμοφοδίων και της στελέχωσης των στρατευμάτων για να φτάσει κάποιος στο συμπέρασμα για την κατάληξη μιας ένοπλης αναμέτρησης. Στο πεδίο της ύλης, στην αφθονία των όπλων και των πυρομαχικών και στους αριθμούς του έμψυχου δυναμικού υπερτερούσαν οι Τούρκοι και πολλοί από τους Ελληνες θεωρούσαν την υπόθεση της Εθνεγερσίας καταδικασμένη και τους επαναστάτες… τρελούς.

Αφηγείται σχετικά ο Κολοκοτρώνης στα Απομνημονεύματά του: «Ο κόσμος μάς έλεγε τρελούς. Ημείς, αν δεν είμεθα τρελλοί, δεν εκάναμε την επανάσταση, διατί ηθέλαμε συλλογισθεί πρώτον διά πολεμοφόδια, καβαλλαρία μας, πυροβολικό μας, πυροτοθήκες μας, τα μαγαζιά μας, ηθέλαμε λογαριάσει τη δύναμη την εδική μας, την τούρκικη δύναμη. Τώρα όπου ενικήσαμε, όπου ετελειώσαμε με καλό τον πόλεμό μας, μακαριζόμεθα, επαινόμεθα. Αν δεν ευτυχούσαμε, ηθέλαμε τρώγει κατάρες, αναθέματα».

Τώρα ζούμε σε περίοδο όπου ξένες δυνάμεις και οι ντόπιοι εντολοδόχοι τους προσπαθούν να αντιστρέψουν την πορεία, να ακυρώσουν τις συνέπειες της Επανάστασης και να δέσουν την Ελλάδα στο άρμα της νεοοθωμανικής Τουρκίας δίνοντάς της τον ρόλο του… δορυφόρου. Ο,τι κατόρθωσαν τα παλικάρια με τις κουμπούρες και τα σπαθιά προσπαθούν να «ξεκάνουν» οι προδότες με τις «ψήφους κατά συνείδηση» και τις υπογραφές σε παλιόχαρτα με τις σφραγίδες του κράτους. Ξεπουλάνε το αίμα με το μελάνι κι ανταλλάσσουν το ατσάλι του πολέμου με τ’ αργύρια της προδοσίας.

Η Ιστορία μας αλλοιώνεται και το παρελθόν εκποιείται. Οι σφαγές από τους Τούρκους διδάχτηκαν σαν «συνωστισμοί» στα σχολικά βιβλία και οι αυτουργοί του πνευματικού εγκλήματος ακόμα συμμετέχουν στον δημόσιο βίο. Βουλευτές, στελέχη κομμάτων και κυβερνητικοί παράγοντες διαγωνίζονται σε δηλώσεις υποτέλειας προς τους Νεοοθωμανούς και σε τεμενάδες στο καθεστώς Ερντογάν. Τα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια προβάλλουν συστηματικά τουρκικές παραγωγές. Ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλος θέλει να βάλει την Τουρκία στο «παιχνίδι» της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου, λες και είναι δικό του, κληρονομιά από τον παππού του!

Κι όλα αυτά γίνονται την ίδια στιγμή που ο «Αττίλας» ακόμα κατέχει τη μισή Κύπρο, παραβιάζει τα δικαιώματα των Ελλήνων και των λοιπών μειονοτήτων στην Ανατολία και διεκδικεί τμήματα της επικράτειάς μας, ενώ ο Ερντογάν στέλνει μιλιούνια ισλαμιστές με την ιδιότητα του «πρόσφυγα» στην Ελλάδα για να μας αποτελειώσει μέσω του εποικισμού. Το 1821 δεν ολοκληρώθηκε. Η Επανάσταση για να ολοκληρωθεί πρέπει να νικηθούν οριστικά οι Τούρκοι που υποδύονται τους Ελληνες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα