Ξεπουλώντας την Επανάσταση του ’21

Κάποιοι θέλουν το κράτος μας να μετατραπεί σε πολυεθνικό, χωρίς ΟρθοδοξίαΑπό τον
Δημήτρη Παπαγεωργίου

Το 1821 οι Ελληνες ξεσηκώθηκαν. Ξεσηκώθηκαν για να διώξουν τους Τούρκους. Και να δημιουργήσουν ένα δικό τους, ένα ελληνικό κράτος, η αποστολή του οποίου ήταν το να υπερασπίζεται τους Ελληνες και να διασφαλίζει τις απαραίτητες συνθήκες για την ομαλή και ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους, διαφυλάσσοντας το δικαίωμά τους στην αξιοπρέπεια. 

Αλλοι ξεσηκώθηκαν από ιδεώδη, άλλοι από το γινάτι τους. Και κατάφεραν τον σκοπό τους. Μέσα από μια βίαιη διαδικασία. Δημιούργησαν ένα εθνικά ομοιογενές κράτος, με σαφή χαρακτηριστικά, που το διαχώριζαν από την πολυεθνική, πολυπολιτισμική Οθωμανική Αυτοκρατορία. Δημιούργησαν ένα εθνικό κράτος, με γλώσσα την ελληνική, με θρησκεία την ορθόδοξη.

Σήμερα, προτού ακόμη συμπληρωθούν 200 χρόνια αυτού του κράτους, κάποιοι αγωνίζονται να απεμποληθούν ακριβώς αυτά τα χαρακτηριστικά για τα οποία οι Ελληνες ξεσηκώθηκαν το 1821.
Θέλουν το κράτος μας να μετατραπεί σε πολυπολιτισμικό, σε πολυεθνικό, χωρίς αναφορές στην Ορθοδοξία.
Και πολλούς από αυτούς θα τους δούμε αύριο στις τηλεοράσεις μας να προβαίνουν σε βαρύγδουπες δηλώσεις σχετικά με το νόημα του 1821, το οποίο θα διαστρέψουν, το οποίο θα προσπαθήσουν να διαστρεβλώσουν. Θα προσπαθήσουν να μας πείσουν ότι οι Κλέφτες του ’21, αυτοί που είχαν βγει στο βουνό και που είχαν σηκώσει τα όπλα, το έκαναν για να διαφόρων ειδών -ισμούς. Λες και δεν είχαν στον φρέσκο αέρα του βουνού όλα τα δικαιώματα που τα είχαν κατακτήσει με το σπαθί τους και με το αίμα των συντρόφων τους.

Οι επαναστάτες του ’21, άνδρες και γυναίκες, ξεσηκώθηκαν γιατί ήθελαν να δημιουργήσουν ένα ελληνικό κράτος. Οχι κατ’ όνομα, αλλά στην ουσία του. Ενα κράτος το οποίο θα προστάτευε τα συμφέροντα των Ελλήνων. Φράση που δεν ξέρω αν σήμερα είναι ποινικά κολάσιμη. Τα συμφέροντα των Ελλήνων. Αναρωτιέμαι αν ο κρατικός εσμός, με το πλέγμα νόμων που έχει δημιουργήσει για να καταστείλει την ελευθερία του λόγου, έχει ποινικοποιήσει και αυτή την έκφραση.

Ακόμη κι εάν το έχει όμως κάνει, θα πρέπει να υπάρξουν οι φωνές αυτές που θα τολμήσουν να το πουν. Στην εποχή την οποία η κυβέρνηση παραδίδει το Αιγαίο -με όσους σκελετούς Ελλήνων ναυτών βρίσκονται μέσα σε αυτό, οι οποίοι έπεσαν μαχόμενοι κατά των τουρκικών πλοίων- στους άλλοτε δυνάστες μας, πρέπει να υπάρξουν αυτοί που θα μιλήσουν για το συμφέρον των Ελλήνων. Δεν ξέρω εάν είναι πολιτικά ορθό. Είναι απαραίτητο όμως. Και για να προστατεύσει τα συμφέροντα των Ελλήνων το κράτος πρέπει να ταυτίζεται με αυτούς. Οχι με δικαιωματισμούς, όχι με ανθρωπισμούς, όχι με αφηρημένες έννοιες, όχι με παγκοσμιοποιητικά πρότυπα.

Αλλά μονάχα με τους Ελληνες, οι οποίοι σε κάθε λειτουργία αυτού που ονομάζεται κράτος πρέπει να έρχονται πρώτοι. Ειδάλλως ο αγώνας των επαναστατών του ’21 ξεπουλιέται.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα