Προεκλογικές δημοσκοπήσεις… φως φανάρι

Παρά τις αλλεπάλληλες αποτυχίες τους, «ειδικοί» των γκάλοπ επιμένουν να κάνουν το μαύρο άσπροΔεν λένε να μάθουν το μάθημά τους ορισμένοι από τους δημοσκόπους που κατέπληξαν το πανελλήνιο προβλέποντας σαρωτική επικράτηση του «ναι» στο δημοψήφισμα του 2015 και μετά αναγκάστηκαν να απολογηθούν λέγοντας ότι τους… πρόδωσε η μεθοδολογία. Δεν πρόκειται για τους νεοεμφανιζόμενους «μιας χρήσεως» που ξεφυτρώνουν από το πουθενά πριν από κάθε εκλογική αναμέτρηση και κάνουν το μαύρο άσπρο, προδικάζοντας… επικές ανατροπές και σκληρά ντέρμπι την ώρα που η ομάδα οδεύει φουλ για τα αποδυτήρια.

Κάποιοι από τους παλιότερους, τους «καναλοδίαιτους», είναι οι χειρότεροι που έχουν τάχα μου τη βούλα της εγκυρότητας γιατί θήτευσαν στην τηλεόραση και από εκεί νομίζουν ότι αντλούν νομιμοποίηση για να τρέφουν λογής λογής φίδια και να βγάζουν μετρήσεις απ’ την κοιλιά τους. Είναι οι ίδιοι με τις tailor made… προβλέψεις που κόβουν το κρέας παρουσία του πελάτη και μόλις έρθει η ώρα της κρίσης σφυρίζουν αδιάφορα και πάνε γι’ άλλα. 

Αυτοί που το πρωί των εκλογών τηλεφωνούν στα εκδοτικά γραφεία και τα επιτελεία των αρχηγών, προσφέροντας για λίγα δευτερόλεπτα εύνοιας ελπίδα και στους πεθαμένους… «Υπάρχει ελπίδα να το γυρίσουμε, αρχηγέ, γιατί τώρα αρχίζει το δεύτερο κύμα προσέλευσης, οι νέοι ψηφίζουν στο τέλος, η επαρχία δεν έχει μιλήσει» και διάφορα άλλα τέτοια ευρηματικά. Ενας λοιπόν από αυτούς τους γκαλοπατζήδες με τη δημιουργική φαντασία, ο πιο γελοίος αλλά και ο πιο γλοιώδης, έχει ξεπεράσει πλέον κάθε όριο θράσους. Δεν φτάνει που μήνες τώρα δίνει τρίτη δύναμη με απίθανα ποσοστά, ακόμη και διψήφια (!), στο ημιθανές ΠΑΣΟΚ της Φώφης από το οποίο προέρχεται, εσχάτως έβγαλε ως… μίνι γκανιάν για τις ευρωεκλογές ένα κόμμα-σφραγίδα σχεδόν ανύπαρκτο, διαλυμένο και ξεχασμένο, το οποίο δημοσκοπικά (στην Ελλάδα τουλάχιστον…) στην κυριολεξία δεν ανιχνεύεται.

Θα μου πείτε, γούστο του και καπέλο του, αφού υπάρχουν κορόιδα που τον πληρώνουν και ολιγάρχες που κάνουν το κέφι τους. Σωστά. Μόνο που ο κύριος χτυπάει και δουλειές του Δημοσίου κερδίζοντας (και επί ΣΥΡΙΖΑ, παρακαλώ…) διαγωνισμούς για να αμείβεται από τα χρήματα του Ελληνα φορολογουμένου. Γι’ αυτό κι εμείς στη «δημοκρατία» κρατάμε ευλαβικά τις «προβλέψεις» του, ώστε, όταν έρθει η ώρα της κάλπης, να τον παραδώσουμε στη χλεύη του αναγνωστικού κοινού και στην κρίση άλλων, περισσότερο αρμόδιων για να τον ελέγξουν…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα