Πρόκληση Βαρεμένου που ζητάει και τα ρέστα

Χαρακτήρισε χωρίς ντροπή «φασίστες» τους ομογενείς που τον αποδοκίμασαν στη Μελβούρνη για τις ΠρέσπεςΣτόχος έντονων αποδοκιμασιών έγινε ο β’ αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος από μερίδα ομογενών της Αυστραλίας κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις για την Επανάσταση του 1821 στη Μελβούρνη, στις οποίες εκπροσώπησε την ελληνική Βουλή. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στο επίκεντρο της κατακραυγής και των διαμαρτυριών για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Το θέμα πήρε έκταση, καθώς ο Γιώργος Βαρεμένος σε ανακοίνωσή του στη συνέχεια εγκάλεσε για «στημένη αθλιότητα» μερίδα των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα για τον τρόπο παρουσίασης του γεγονότος και διέψευσε ότι αποχώρησε κακήν κακώς από τις εορταστικές εκδηλώσεις. Υπογράμμισε δε ότι υπερασπίστηκε την τιμή του πολιτικού κόσμου και τα αισθήματα ομοψυχίας της ελληνικής παροικίας.

«Μια δράκα άνθρωποι προσπάθησαν να λερώσουν έναν ιερό χώρο, φωνάζοντας το φασιστικής έμπνευσης σύνθημα που ακούμε από χρυσαυγίτες στην Ελλάδα για τους πολιτικούς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στο σύνθημα «προδότες πολιτικοί» και πρόσθεσε: «Λίγα άτομα είπαν αυτές τις ακραίες εκφράσεις, ένα σύνθημα φασιστικό». Μάλιστα, ο κ. Βαρεμένος υποστήριξε: Πολλοί ομογενείς μού ζήτησαν συγγνώμη για αυτό το μεμονωμένο περιστατικό».

Πάντως, ο αντιπρόεδρος της Βουλής δεν φαίνεται να λαμβάνει υπόψη του τις αντιδράσεις οργής και πικρίας των απανταχού Ελλήνων για τη Συμφωνία των Πρεσπών και αμετανόητος δήλωσε ότι αυτή η συμφωνία αποτελεί τη μεγαλύτερη διπλωματική επιτυχία της Ελλάδας από το 1974! Σημείωσε επίσης ότι μετέφερε μήνυμα ενότητας και όχι διχασμού στην ελληνική παροικία της Αυστραλίας για μια «Ελλάδα με αυτοπεποίθηση και πρωταγωνίστρια διεθνώς».

Σημειώνεται ότι μία ημέρα νωρίτερα κάποιοι δεν επέτρεψαν στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόξενο Δημήτρη Μιχαλόπουλο να παραστούν στην εκδήλωση για τα 60 χρόνια από την ίδρυση της Παμμεσηνιακής Αδελφότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας «Ο Παπαφλέσσας», ενώ οι ομογενείς στη Νέα Υόρκη αποφάσισαν να μη στείλουν προσκλήσεις σε πολιτικούς για την παρέλαση που θα γίνει στις 14 Απριλίου. Αλλά και εντός Ελλάδας υπουργοί ματαίωσαν τις προγραμματισμένες επισκέψεις τους στις εορταστικές εκδηλώσεις σε πόλεις της περιφέρειας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα