Ενταση και συλλήψεις στην Καλλιθέα

Ενταση και επεισόδια σημειώθηκαν χθες λίγο πριν από την έναρξη της μαθητικής παρέλασης στην Καλλιθέα…… με τις αστυνομικές αρχές να προχωρούν σε 12 συλλήψεις. Συγκεκριμένα, τα επεισόδια έγιναν στην πλατεία Κύπρου, όπου βρίσκεται Μνημείο Ηρώων. Εκεί είχαν συγκεντρωθεί για την κατάθεση στεφάνων περίπου 200 άτομα από το ΠΑΜΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Στις Τζιτζιφιές είχαν μαζευτεί 50 άτομα από τον ακροδεξιό χώρο. Τα 50 άτομα κινήθηκαν έως την κεντρική πλατεία στην Καλλιθέα όπου θα γινόταν η παρέλαση. Οι αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν τα άτομα του ακροδεξιού χώρου να προσεγγίσουν τους αριστεριστές κι εκείνοι «απάντησαν» ρίχνοντάς τους μολότοφ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξαν και τέσσερις τραυματισμοί πολιτών που συμμετείχαν στην αντιφασιστική συγκέντρωση.

Οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 12 ακροδεξιών. Οι τέσσερις είναι ανήλικοι, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας 24χρονος είχε συλληφθεί και πριν από έξι μέρες στη Σαλαμίνα για επίθεση σε βάρος 30χρονου αλλοδαπού. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για ρίψη μολότοφ, επιθέσεις κατά αστυνομικών δυνάμεων, σωματικές βλάβες, διατάραξη κοινής ειρήνης και άλλα αδικήματα, και σήμερα θα παραπεμφθούν στο Αυτόφωρο. Η ΛΑ.Ε. εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει ότι η Αστυνομία «απρόκλητα και αναίτια επιτέθηκε στην αντιφασιστική συγκέντρωση χτυπώντας αδιάκριτα και χρησιμοποιώντας χειροβομβίδες κρότου λάμψης».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα