Μεγαλειώδης παρέλαση η απάντηση στους εθνομηδενιστές

Υπερηφάνεια και πατριωτική ανάταση χθες στο Σύνταγμα για τη διπλή γιορτή, του Ευαγγελισμού και της Παλιγγενεσίας

Μεγαλειώδης ήταν η στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε χθες, ανήμερα του διπλού εορτασμού της Εθνικής Παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο κέντρο της Αθήνας, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Τα στρατιωτικά τμήματα που συμμετείχαν ενθουσίασαν τις χιλιάδες των απλών πολιτών που βρέθηκαν στο Σύνταγμα και δημιούργησαν αισθήματα εθνικής ανάτασης. Πολλοί ήταν εκείνοι που κρατούσαν ελληνικές σημαίες, σημαίες και πανό με το άστρο της Βεργίνας και με συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, όπως και σημαίες της Αυτόνομης Βορείου Ηπείρου. 

Την παρέλαση άνοιξαν οι ανάπηροι πολέμου και οι αδελφές νοσοκόμες του ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Ακολούθησε η επιβλητική μηχανοκίνητη φάλαγγα, από την οποία ξεχώρισαν τα εντυπωσιακά και υπερσύγχρονα άρματα μάχης ΛΕΟΠΑΡΝΤ (LEO 2 HEL και LEO 1 Α5). Στη συνέχεια παρέλασαν τα ειδικά οχήματα του Μηχανικού, για την άρση πάσης φύσεως κωλυμάτων στην ξηρά και τη θάλασσα και την εκκαθάριση ναρκοπεδίων. Τη φάλαγγα των πεζοπόρων τμημάτων άνοιξαν οι Εύζωνοι και ακολούθησαν το τμήμα πολεμικών σημαιών του Στρατού και ο λόχος απόδοσης τιμών. Σε ακριβείς σχηματισμούς παρέλασαν τα τμήματα των παραγωγικών σχολών των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ιδιαίτερο χειροκρότημα απέσπασαν τα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων -πεζοναύτες, καταδρομείς, υποβρύχιοι καταστροφείς, αλεξιπτωτιστές- και της 71ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας. Πάνω από τον χώρο της παρέλασης πέταξαν σε άψογους σχηματισμούς αεροσκάφη F-16 block 52, MIRAGE 2000-5 και F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας, ελικόπτερα Απάτσι, Σινούκ ΝΗ-90 της Αεροπορίας Στρατού, ελικόπτερα Σικόρσκι και ΑΒ-212 του Πολεμικού Ναυτικού και ελικόπτερα των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ελληνική Αστυνομία

Η Ελληνική Αστυνομία συμμετείχε με τους δικυκλιστές των ειδικών ομάδων ΔΙΑΣ και Ζ, διάφορα περιπολικά της Αμεσης Δράσης και με δύο ουλαμούς δόκιμων υπαστυνόμων της Σχολής Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Το Πυροσβεστικό Σώμα συμμετείχε με μοτοσικλετιστές, ερπυστριοφόρα παντοδαπούς εδάφους, υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα, έναν ουλαμό δόκιμων ανθυποπυραγών και ένα τμήμα της ειδικής μονάδας αντιμετώπισης καταστροφών, που αποτελούνταν από ορειβάτες, διασώστες και αυτοδύτες. Το Λιμενικό Σώμα συμμετείχε με μεικτό τμήμα ανδρών γυναικών και τμήματα του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών, της Υπηρεσίας Διασωστών και της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών.

Τη στρατιωτική παρέλαση παρακολούθησαν ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, ο υπουργός Αμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Σάββας Αγγελίδης και ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

—-

Με λαμπρότητα η δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών!

Με την πανηγυρική θεία λειτουργία και τη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό στην Αθήνα κορυφώθηκαν χθες οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821.

Τη δοξολογία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του υπουργού Εθνικής Αμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη, υπουργών, υφυπουργών, βουλευτών του Κοινοβουλίου, της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, του έξαρχου του Παναγίου Τάφου, αρχιμανδρίτη Δαμιανού, του εκπροσώπου του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Αθήνα, σεβ. μητροπολίτη Γουινέας Γεώργιο, εκπροσώπων άλλων δογμάτων αλλά και πλήθους πιστών. Μετά το πέρας της δοξολογίας ο μακαριότατος ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά.

Τις ευχές του για την επέτειο εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος 89,5, σημειώνοντας ότι, όπως οι πρόγονοί μας ξεπέρασαν τις δυσκολίες τους, έτσι θα τις ξεπεράσουμε κι εμείς. «Καλούμαστε να θυμόμαστε αυτούς που αγωνίστηκαν γι’ αυτόν τον τόπο. Είχαν και αυτοί τις δυσκολίες τους, όπως έχουμε και εμείς, αλλά τις ξεπέρασαν, όπως ακριβώς θα τις ξεπεράσουμε και εμείς» δήλωσε χθες ο κ. Ιερώνυμος.

Με Κάλβο και «Μολών λαβέ» το μήνυμα Παυλόπουλου στην Τουρκία

Ισχυρά και σαφή μηνύματα κατά της τουρκικής προκλητικότητας στα ανατολικά σύνορα της Ελλάδας έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Προς αυτή την κατεύθυνση, πολιτικοί αρχηγοί της αντιπολίτευσης επέλεξαν -όπως και ο πρωθυπουργός- να βρεθούν σε ακριτικές περιοχές και να πάρουν μέρος τους εορτασμούς της εθνικής μας επετείου.

Το «Μολών λαβέ» θα είναι η μόνη και κατηγορηματική απάντησή μας» σε όσους επιβουλεύονται την ελευθερία και την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας διαμήνυσε προς την ηγεσία της Αγκυρας ο Προκόπης Παυλόπουλος μετά τη στρατιωτική παρέλαση της Αθήνας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, χρησιμοποιώντας τον στίχο του Ανδρέα Κάλβου «Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία», υπογράμμισε την ανάγκη «αρραγούς ενότητας», ενώ κάνοντας ειδική αναφορά στην ΑΟΖ, υπενθύμισε ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Στη Λήμνο βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι η Ελλάδα χρειάζεται «να ξαναπιάσει το νήμα του υγιούς πατριωτισμού, ο οποίος ενώνει». Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ευχαρίστησε τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας για τον καθημερινό τους αγώνα στην προάσπιση των εθνικών συμφερόντων κατά την επίσκεψή του στην 130 Σμηναρχία Μάχης. «Να απομονωθούν οι υπηρέτες της παγκοσμιοποίησης» ήταν το μήνυμα του Πάνου Καμμένου. «Δεν διεκδικούμε τίποτα, δεν παραχωρούμε τίποτα. Θέλουμε ειρήνη και σχέσεις καλής γειτονίας, αλλά η ακεραιότητά μας είναι αδιαπραγμάτευτη» σημείωσε η Φώφη Γεννηματά από τον Εβρο, όπου επισκέφτηκε το στρατιωτικό φυλάκιο, τη γέφυρα και το τελωνείο των Κήπων στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Εμπιστοσύνη

Η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. χαρακτήρισε ημέρα-σύμβολο την 25η Μαρτίου, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη της στα στρατευμένα παιδιά της Ελλάδας. Μια «Ελλάδα πρωταγωνίστρια στον κόσμο των ισχυρών εθνών» ήταν το μήνυμα του Σταύρου Θεοδωράκη. Πυρά κατά της κυβέρνησης για την «προδοσία» της Μακεδονίας εξαπέλυσε ο Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος επιτέθηκε κατά της Χρυσής Αυγής. 

Η Επανάσταση του 1821 δείχνει ότι μπορούν οι πολίτες να αντισταθούν «απέναντι στις κάθε είδους “Ιερές Συμμαχίες”, όπως είναι σήμερα η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ» υπογράμμισε ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης της ΛΑΕ επισήμανε ότι το 1821 δείχνει τον δρόμο της ελπίδας, κόντρα στους «προσκυνημένους» και «νενέκους» της κυβέρνησης.

—-

Κρύφτηκαν στη Θεσσαλονίκη Ταχιάος – Νοτοπούλου

Μια παρέλαση αφιερωμένη στη Μακεδονία μας ήταν η χθεσινή στη Θεσσαλονίκη. Μαθητές, πολίτες αλλά και στρατιωτικά τμήματα δεν λησμόνησαν να τραγουδήσουν το «Μακεδονία ξακουστή» παρά τη λυσσαλέα τακτική της κυβέρνησης να μην ακουστεί το τραγούδι ύμνος για τη Μακεδονία μας. 

Ιδιαίτερα αρνητική αίσθηση έκανε η απουσία από την παρέλαση του επίσημου υποψηφίου της Ν.Δ. για τον Δήμο Θεσσαλονίκης Νίκου Ταχιάου, η οποία και σχολιάστηκε αρνητικά από όλους, ενώ οι δημοσιογράφοι που κάλυπταν την παρέλαση επιδόθηκαν σε εξονυχιστική έρευνα για να τον εντοπίσουν, αλλά μάταια καθώς δεν πήγε. «Αν είναι δυνατόν, ο επίσημος υποψήφιος δήμαρχος με τη Ν.Δ. να μην έρθει. Το έκανε ο Μπουτάρης, το κάνει κι αυτός;» αναρωτήθηκαν αρκετοί. 

Απούσα ήταν και η υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου. 

Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε στην παραλιακή λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου, η οποία σείστηκε από τον κόσμο, ο οποίος έλεγε συνθήματα υπέρ της Μακεδονίας και παράλληλα τραγουδούσε το «Μακεδονία ξακουστή», ενώ το ίδιο έπραξαν και οι μαθητές ενός σχολείου την ώρα που περνούσαν από την εξέδρα των επισήμων. 

Μετά το τέλος της παρέλασης σημειώθηκε μικροένταση μεταξύ πολιτών και αστυνομικών, όταν ομάδα πολιτών που βρισκόταν στη λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου, στο ύψος του Ιερού Ναού Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, επιχείρησε να προσεγγίσει τον χώρο των επισήμων. Eπικράτησε μικρή ένταση για λίγα λεπτά, ενώ αργότερα αποχώρησαν οι επίσημοι και οι αστυνομικές δυνάμεις. 

Στη συνέχεια, οι ομάδες πολιτών, κρατώντας πλακάτ και φωνάζοντας συνθήματα κατά των πολιτικών και υπέρ της Μακεδονίας, πραγματοποίησαν πορεία και μέσω της Μεγάλου Αλεξάνδρου κατέληξαν στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στην παρέλαση, μεταξύ άλλων, έδωσαν το «παρών» ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, η αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο αντιδήμαρχος Πέτρος Λεκάκης, ως εκπρόσωπος του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος εκπροσωπεί την κυβέρνηση, οι βουλευτές Σταύρος Καλαφάτης, Κώστας Γκιουλέκας, Δημήτρης Μάρδας και Νίκος Παρασκευόπουλος, η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Γιώργος Ορφανός, Παναγιώτης Ψωμιάδης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, Βασίλης Μωυσίδης, Μάκης Κυριζίδης και Χάρης Αηδονόπουλος.

Τέλος, να σημειωθεί ότι με τον εθνικό ύμνο και το εμβατήριο «Μακεδονία ξακουστή» από τους πιστούς ολοκληρώθηκε η δοξολογία που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας, στη Θεσσαλονίκη.

{{-PCOUNT-}}35{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα