Ιερώνυμος: «Αυτοί που σήμερα σε ασπάζονται αύριο θα σε λοιδορήσουν»

Χειροτονήθηκε το περασμένο Σάββατο στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο νέος μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Αθανάσιος…… παρουσία αρχιερέων, εκπροσώπων των τοπικών Aρχών της Σιάτιστας και της Καστοριάς, κληρικών και πλήθους πιστών. Για την ενότητα της Εκκλησίας μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά τη χειροτονία, ενώ παράλληλα τόνισε ότι ο Σταυρός και η Ανάσταση είναι η ελπίδα κάθε χριστιανού.

Ειδικότερα ο κ. Ιερώνυμος υπογράμμισε ότι «η ενότητα είναι η δύναμη της Εκκλησίας» και με την ενότητά της αντιμετωπίζει κάθε δυσκολία. Επιπλέον ευχήθηκε στον νέο μητροπολίτη να είναι η πορεία του σταυραναστάσιμη και να έχει πάντοτε σφραγίδα τον Σταυρό και την Ανάσταση. Αυτό άλλωστε είναι η ελπίδα για κάθε άνθρωπο, για κάθε χριστιανό.

Ο κ. Ιερώνυμος επισήμανε στον νεοχειροτονηθέντα: «Σήμερα θα σε συγχαρούμε όλοι, όμως τα πράγματα δεν είναι πάντα έτσι. Αυτοί που σήμερα συγκινούνται και σε ασπάζονται πιθανόν αύριο να σε λοιδορήσουν. Για σένα όμως το κέντρο να είναι η Αγία Τράπεζα. Είτε είσαι χαρούμενος είτε λυπημένος, να προσκυνάς την Αγία Τράπεζα. Ολα τα ανθρώπινα έρχονται και παρέρχονται, όμως η Αγία Τράπεζα και η αναστάσιμη πορεία δεν μας απογοητεύουν».

Χειροτονήθηκαν βοηθοί επίσκοποι 

Την Κυριακή χειροτονήθηκαν με λαμπρότητα οι νέοι επίσκοποι. Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως τελέστηκε η χειροτονία του νέου βοηθού επισκόπου Τεγέας Θεοκλήτου. Στη θεία λειτουργία προεξήρχε ο μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος, ο οποίος τέλεσε και τη χειροτονία του νέου επισκόπου. Επίσης συλλειτούργησαν οι μητροπολίτες Πατρών Χρυσόστομος, Ιερισσού Θεόκλητος, Φωκίδος Θεόκτιστος, Αρκαλοχωρίου Ανδρέας, Αρτης Καλλίνικος, Μάνης Χρυσόστομος και οι επίσκοποι Κερνίτσης Χρύσανθος και Θεσπιών Συμεών.

Παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Ευρίπου Χρυσοστόμου στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αιγάλεω. Της θείας λειτουργίας προεξήρχε ο μητροπολίτης Νικαίας Αλέξιος, ο οποίος τέλεσε και τη χειροτονία του νέου επισκόπου. Επίσης συλλειτούργησαν οι μητροπολίτες Πειραιώς Σεραφείμ, Λευκάδος Θεόφιλος, Ιλίου Αθηναγόρας, Κηφισίας Κύριλλος, Περιστερίου Κλήμης, Γλυφάδας Αντώνιος, Τρίκκης και Σταγών Χρυσόστομος και ο επίσκοπος Χριστιανουπόλεως Προκόπιος.

Εξάλλου, με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε η χειροτονία του βοηθού επισκόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου, Κεγχρεών Αγαπίου. Τη χειροτονία τέλεσε ο μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου. Συλλειτούργησαν οι μητροπολίτες Σύρου Δωρόθεος, Χαλκίδος Χρυσόστομος, Ζιχνών Ιερόθεος, Θηβών Γεώργιος, Παροναξίας Καλλίνικος, Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος, Καρπενησίου Γεώργιος και οι επίσκοποι Ανδρούσης Κωνστάντιος και Ωλένης Αθανάσιος.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα