Εγκληματικές επιθέσεις σε τέσσερα λεωφορεία

Πέτρες, αεροβόλα όπλα και εισβολές βανδάλων το Σαββατοκύριακο, ενώ από τύχη δεν τραυματίστηκε κανείςΜπαράζ θρασύτατων επιθέσεων σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο σε λεωφορεία του ΟΑΣΑ. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις από καθαρή τύχη δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί, καθώς άγνωστοι επιτέθηκαν κατά λεωφορείων με πέτρες αλλά και με αεροβόλο όπλο, με τους εργαζομένους στον οργανισμό να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας πως είναι εντελώς απροστάτευτοι.

Στη Μεταμόρφωση

Το βράδυ της Κυριακής σημειώθηκε επίθεση κατά λεωφορείου του ΟΑΣΑ στη Μεταμόρφωση. Πληροφορίες αναφέρουν πως άγνωστοι -πιθανότατα νεαρής ηλικίας- πέταξαν πέτρα στο λεωφορείο που εκτελούσε δρομολόγιο από Χαλκοκονδύλη προς Κηφισιά στη γραμμή Β9 «Χαλκοκονδύλη – Μεταμόρφωση – Ν. Κηφισιά». Την ώρα της επίθεσης, από την οποία έσπασε μια από τις πόρτες του λεωφορείου, στο όχημα βρίσκονταν περίπου 15 επιβάτες και ευτυχώς δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός. 

Στο μεταξύ, με αεροβόλο όπλο (!) πυροβόλησαν κατά λεωφορείου άγνωστοι το βράδυ του Σαββάτου στην Ηλιούπολη. Το λεωφορείο της γραμμής 237 ήταν, κατά πληροφορίες, σταματημένο στη στάση «Θεσσαλίας», στην οδό Θράκης. Και σε αυτή την περίπτωση ήταν ευτυχής σύμπτωση που δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό επίθεσης κατά λεωφορείου στην περιοχή, καθώς πριν από λίγο καιρό άγνωστοι είχαν πετάξει νεράντζια σε λεωφορείο της ίδιας γραμμής. 

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος των εργαζομένων στον οργανισμό Κώστας Σιορίκης, το βράδυ του Σαββάτου υπήρξαν -σχεδόν την ίδια ώρα- και άλλα δύο περιστατικά σε Μενίδι και Πολυτεχνείο. 

Συγκεκριμένα, στο Μενίδι, στη γραμμή Α10, άγνωστοι λίγο πριν από τις 8 το βράδυ έσπασαν τα τζάμια λεωφορείου τρεις στάσεις πριν από το τέρμα της συγκεκριμένης γραμμής. Λίγο νωρίτερα, στις 18.40, άγνωστοι μπήκαν σε λεωφορείο της γραμμής Α7 που εκτελεί το δρομολόγιο «Κάνιγγος – Κηφισιά» και έσπασαν τα ακυρωτικά μηχανήματα.

Ο κ. Σιορίκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του Θέματος παρουσίασε μία εικόνα «ξέφραγο αμπέλι» για τις δημόσιες συγκοινωνίες και συγκεκριμένα για τον ΟΑΣΑ. 

«Η διοίκηση δεν ενδιαφέρεται ούτε για την ασφάλεια των οδηγών ούτε και των επιβατών» τόνισε χαρακτηριστικά.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα