ΔΕΗ: Στην τελική ευθεία μπήκε ο διαγωνισμός για τις λιγνιτικές

Αισιόδοξος για το αποτέλεσμα ο υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκης. «Η διαδικασία προχωρά και σε έναν μήνα θα έχουμε θετικό αποτέλεσμα» είπεΤην ενεργειακή πύλη της Ευρώπης θα αποτελέσει η χώρα μας» υποστήριξε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης με αφορμή την πρόσφατη σύνοδο Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, δηλώντας την ίδια στιγμή αισιόδοξος για το αποτέλεσμα του διαγωνισμού της ΔΕΗ σε σχέση με την πώληση των λιγνιτικών μονάδων.

Χθες, σε συνέντευξη στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Σταθάκης ανέφερε ως προς τον διαγωνισμό ότι εκφράστηκε σημαντικό ενδιαφέρον από επενδυτές. Ο υπουργός υποστήριξε ότι η διαδικασία προχωρά με γοργούς ρυθμούς και σε περίπου έναν μήνα θα ολοκληρωθεί με θετικό αποτέλεσμα.

Σε σχέση με την πρόσφατη σύνοδο των ηγετών Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, ο κ. Σταθάκης υποστήριξε ότι η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακή πύλη της Ευρώπης. Παράλληλα, επεσήμανε ότι το έργο που αφορά την ηλεκτρική διασύνδεση των τριών χωρών έχει προχωρήσει στο εθνικό σκέλος και τόνισε ότι μια διεύρυνση της συμμετοχής φορέων και εταιριών θα αποτελέσει μια «φρέσκια» αφετηρία.

Περί κριτικής

Οσον αφορά την κριτική που δέχεται περί καθυστερήσεων στον τομέα της έρευνας για υδρογονάνθρακες, ο κ. Σταθάκης επιχείρησε να επιρρίψει ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η προηγούμενη κυβέρνηση προχώρησε σε μάλλον ατυχείς διαγωνισμούς, καταφέρνοντας να προσελκύσει ενδιαφέρον για μόνο πέντε από τις 20 περιοχές». Στο ίδιο πλαίσιο, προανήγγειλε εντός των προσεχών εβδομάδων την υπογραφή των συμβάσεων παραχώρησης για τις θαλάσσιες περιοχές «Ιόνιο» και «Οικόπεδο 10 (Κυπαρισσιακός Κόλπος)», καθώς και την κατάθεση στη Βουλή των συμβάσεων για τις περιοχές της Κρήτης («ακόμα και πριν από το καλοκαίρι – σε κάθε περίπτωση πριν από το τέλος του», όπως διευκρίνισε).

Αναφορικά με τις πολιτικές εξελίξεις, ο υπουργός επανέλαβε την πάγια θέση του υπέρ της διεξαγωγής των εθνικών εκλογών στο τέλος της τετραετίας. «Το καλοκαίρι του 2018 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η υλοποίηση της συμφωνίας, ενώ τους επόμενους μήνες θα ολοκληρωθούν και οι παρεμβάσεις μας για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και τη στήριξη των ασθενέστερων… Δεν βλέπω κάποιον λόγο να διαταραχθεί η πορεία λίγο πριν από το τέλος της, δεδομένου ότι δεν υπάρχει και πρόβλημα κυβερνητικής σταθερότητας» ανέφερε.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα