Στα δικαστήρια ο Ζουγανέλης κατά της κατασκευής ρατσιστών

Ο καλλιτέχνης υπέστη ζημιά από την «ταμπέλα» που του κόλλησε ο εκπρόσωπος της ΜΚΟ Παρατηρητήριο του ΕλσίνκιΣτην αντεπίθεση πέρασε ο Γιάννης Ζουγανέλης για την ταμπέλα του ρατσιστή που του «κόλλησε» ο εκπρόσωπος της ΜΚΟ Ελληνικό Παρατηρητήριο του Ελσίνκι Παναγιώτης Δημητράς, με αφορμή δηλώσεις που έκανε ο καλλιτέχνης για το Μεταναστευτικό πριν από τέσσερις μήνες, υποβάλλοντας μήνυση στη… μήνυση. 

Ο γνωστός ηθοποιός και τραγουδιστής κατηγορεί τον εκπρόσωπο της ΜΚΟ για συκοφαντική δυσφήμηση, ψευδή καταμήνυση και ψευδή αναφορά στις Αρχές υποστηρίζοντας ότι τον διαπόμπευσε δημόσια με άδικες κατηγορίες περί ρατσιστικών σχολίων που φέρεται ότι έκανε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του σε τηλεοπτικό σταθμό.

«Να πω μια αλήθεια, ο Ελληνας μετανάστης δεν έχει καμία σχέση με τους μετανάστες που βλέπουμε εδώ πέρα και φιλοξενούμε εμείς. Καμία σχέση! Να σε φιλοξενήσω, αλλά να μου πατήσεις το κεφάλι μέσα στο σπίτι μου; Οχι, δεν το θέλω» είχε πει μεταξύ άλλων ο τραγουδιστής, ενώ είχε αναφερθεί χαρακτηριστικά και σε συγκεκριμένο επεισόδιο που είχε με μετανάστη: «Τσακώθηκα με μετανάστη γιατί, όταν τους πήγαμε κάποια στιγμή για να φάνε, εγώ ήμουν αυτός που επιλέχθηκε για να μοιράζει σαλάτες, και ένας μου την πετάει και μου λέει “χούμους”. Ε, του την έφερα στο κεφάλι»!

Οι δηλώσεις αυτές στάθηκαν αφορμή για την υποβολή μήνυσης σε βάρος του στο Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας από τον Παναγιώτη Δημητρά, ο οποίος ανάρτησε την επίμαχη μήνυση και στην ιστοσελίδα που διατηρεί. Παράλληλα, όπως καταγγέλλει ο ηθοποιός, όταν ο ίδιος απάντησε στις επικρίσεις που δέχτηκε, ο εκπρόσωπος της ΜΚΟ συνέχισε να τον κατηγορεί δυσφημώντας τον και στο facebook.

«Αποτέλεσμα ήταν η δημόσια διαπόμπευσή μου, ο εξευτελισμός μου και η υποκίνηση πράξεων μίσους απέναντί μου. Οπου και αν βρισκόμουν, με ρωτούσαν αν έχω προβλήματα με τον νόμο, όλοι είχαν διαβάσει τα “κείμενα περί ρατσισμού”, όλοι με ρωτούσαν τι ακριβώς διημείφθη, ενώ αποκορύφωμα ήταν ότι για λίγες μέρες η διεθνής εταιρία Google, η οποία διαχειρίζεται τον ιστότοπο YouTube, απαγόρευσε την είσοδο σε όλους τους χρήστες του διαδικτύου στο επαγγελματικό μου κανάλι στον συγκεκριμένο ιστότοπο, με ταυτόχρονη απαγόρευση οποιουδήποτε βίντεο είχα αναρτήσει, με αποτελέσματα που ακόμα δεν έχουν αποτιμηθεί» αναφέρει στη μήνυσή του ο Γιάννης Ζουγανέλης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα