Μέτωπο κατά Τραμπ από Μέρκελ, Γιούνκερ, Μακρόν και Σι

Η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ συμμετείχαν χθες στην τετραμερή συνάντηση μαζί με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και τον Κινέζο ομόλογό του Σι ΤζινπίνγκΑποδεχόμενοι την πρόσκληση του Μακρόν, οι τρεις ηγέτες βρέθηκαν στο Παρίσι για τη μίνι σύνοδο κορυφής, σε μια προσπάθεια να υπάρξει μια πιο ισορροπημένη σύμπραξη ανάμεσα στην Κίνα και την Ευρώπη, με βάση την εμπιστοσύνη και την αμοιβαιότητα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που διήρκεσε λίγο περισσότερο από μία ώρα, ο Σι Τζινπίνγκ, ο Εμανουέλ Μακρόν, η Ανγκελα Μέρκελ και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, χωρίς να αναφέρουν ποτέ το όνομα του Ντόναλντ Τραμπ, απηύθυναν προειδοποίηση για τις «εμπορικές εντάσεις» στο πλαίσιο των ολομέτωπων επιθέσεων του Αμερικανού προέδρου, κυρίως εναντίον των κινεζικών εισαγωγών.

«Οι διεθνείς εντάσεις συνεχίζουν να αυξάνονται και χαρακτηρίζονται όλο και περισσότερο από γεωπολιτικές συγκρούσεις» δήλωσε ο Σι Τζινπίνγκ μετά τη σύνοδο κορυφής στην αίθουσα τελετών του μεγάρου των Ηλυσίων. Από την πλευρά του, ο Μακρόν ζήτησε από τον Κινέζο πρόεδρο «να σεβαστεί την ενότητα της Ευρωπαϊκής Ενωσης», καθώς υπάρχουν υποψίες ότι το Πεκίνο χρησιμοποιεί την επενδυτική πολιτική του για να διαιρέσει τις χώρες της Ευρώπης. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επανέλαβε την έκκλησή του για αύξηση της πρόσβασης των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων στην εσωτερική αγορά της Κίνας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα