«Θα αλλάξω την Ευρώπη»

Συντριπτική ήταν η εκλογική νίκη στην περιφέρεια της Μπαζιλικάτα για τον δεξιό συνασπισμό του ΣαλβίνιΑπό τη
Νεκταρία Καρακώστα

Aποφασισμένος να αλλάξει την Ευρώπη εμφανίστηκε ακόμη μια φορά χθες ο αρχηγός της Λέγκας του Βορρά και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι, αντλώντας δύναμη και θάρρος από τη σαρωτική νίκη του δεξιού συνασπισμού που περιλαμβάνει τη Λέγκα, τη Forza Italia του Μπερλουσκόνι και τους ακροδεξιούς Αδελφούς της Ιταλίας, στην περιφέρεια της Μπαζιλικάτα.

Η σαρωτική νίκη με ποσοστό 42% σε μια περιφέρεια που για σχεδόν 25 χρόνια αποτελούσε προπύργιο της Κεντροαριστεράς έκανε τον Σαλβίνι να γράψει θριαμβευτικά στο twitter «ΕΥΧΑΡΙ-ΣΤΟΥΜΕ! Μέσα σ’ ένα χρόνο η Λέγκα τριπλασίασε τις ψήφους της, νίκη και στην Μπαζιλικάτα. Αντίο Αριστερά και τώρα να αλλάξουμε την Ευρώπη», με το βλέμμα εμφανώς στραμμένο στις ευρωεκλογές.

Στην αναμέτρηση του Μαΐου η Λέγκα κατεβαίνει χωρίς συμμάχους και αναμένεται, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, να κατακτήσει έως και 28 έδρες στο Ευρωκοινοβούλιο, 23 περισσότερες σε σχέση με την αναμέτρηση του 2014.
Αντίθετα, ο κυβερνητικός εταίρος του Σαλβίνι, το ευρωσκεπτικιστικό Κίνημα των Πέντε Αστέρων, φυλλορροεί, καθώς στην Μπαζιλικάτα έχασε τις μισές από τις ψήφους που είχε πάρει στις περσινές βουλευτικές εκλογές.

Ο Μπερλουσκόνι

Το αποτέλεσμα, εκτός από σημαντική νίκη για τον Σαλβίνι, θεωρείται επιτυχία και για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που παρά τα 82 του χρόνια ονειρεύεται ολική επαναφορά στα πολιτικά πράγματα της χώρας – μάλιστα κατεβαίνει και στις ευρωεκλογές. Την ίδια ώρα πηγές αναφέρουν ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει πακέτο μέτρων για την αποφυγή των μέτρων λιτότητας και την ανάπτυξη της οικονομίας.

Το «διάταγμα για την ανάπτυξη», το οποίο θα τεθεί προς ψήφιση την ερχόμενη Παρασκευή, προβλέπει, μεταξύ άλλων, αύξηση των φορολογικών απαλλαγών για τις επενδύσεις, μείωση του φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων για εργοστάσια και αποθήκες, και απλοποίηση των διαδικασιών στους δημόσιους διαγωνισμούς.
Στις 10 Απριλίου το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να παρουσιάσει τους νέους δημοσιονομικούς στόχους του, που περιλαμβάνουν αισιόδοξες προβλέψεις περί ανάπτυξης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα