ΣΥΡΙΖΑ: Ευρωψηφοδέλτιο με Κόκκαλη

Η τραγουδίστρια Ραλλία Χρηστίδου και ο ταεκβοντίστας Αλ. Νικολαΐδης ανάμεσα στα νέα ονόματα που ανακοινώθηκανΟ Πέτρος Κόκκαλης, η τραγουδίστρια Ραλλία Χρηστίδου και ο χάλκινος ολυμπιονίκης του τάε κβον ντο Αλέξανδρος Νικολαΐδης είναι τα πιο δυνατά ονόματα και αυτά που ξεχωρίζουν από τους 10 νέους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. 

Η δεύτερη «φουρνιά» ανακοινώθηκε χθες το βράδυ μετά την τετράωρη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας (Π.Γ.) υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Το στοιχείο, ωστόσο, που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι η απουσία προσώπων από τον χώρο της Κεντροαριστεράς, κάτι που αναμενόταν να γίνει χθες, αλλά τελικά πήρε νέα αναβολή.

Η εξέλιξη υποδηλώνει, αν μη τι άλλο, τις μεγάλες αντιδράσεις που εκδηλώνονται στην Κουμουνδούρου για πρόσωπα από τα «αζήτητα» της πολιτικής, τα οποία εν τέλει δεν έχουν κανένα θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία. Το κλίμα, άλλωστε, μετά το κάζο με τη Μυρσίνη Λοΐζου έχει βαρύνει αρκετά στο κυβερνών κόμμα, που αντιμετωπίζει το φάσμα της παρουσίασης ενός μη ελκυστικού ευρωψηφοδελτίου. Λείπει, άλλωστε, μέχρι στιγμής το πολύ μεγάλο όνομα, ενώ όλες τις προηγούμενες ημέρες η ονοματολογία έκανε θραύση, καθώς είχε ακουστεί ότι είχε γίνει προσέγγιση, μεταξύ άλλων, στους Παναγιώτη Γιαννάκη, Χαρούλα Αλεξίου, Αλέξη Γεωργούλη και στον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Οι υπόλοιποι

Τη δεύτερη δεκάδα συμπληρώνουν η πρώην υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, η Ελευθερία Αγγέλη, συντονίστρια του Δικτύου Νεολαιών του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, ο Νίκος Γρέκος, ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου «Φωνή-Γραφή» για τη διάδοση των Νέων Ελληνικών στη Γαλλία, ο Μάριος Θεοφιλάτος, μέλος της Γραμματείας του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, η Γιώτα Λαζαροπούλου, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Εθνικής Τράπεζα, ο Αντώνης Ρέλλας Αν, σκηνοθέτης, ακτιβιστής ΑμεΑ, ο Μιχάλης Σπουρδαλάκης, κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της Επιτροπής Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ συζητήθηκαν εκτενώς οι πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν το προσεχές διάστημα εν όψει των ευρωεκλογών, ενώ πρώτο θέμα συζήτησης ήταν η διοργάνωση της μεγάλης, ανοιχτής συνάντησης της προοδευτικής συμμαχίας στις 6 Απριλίου στο κλειστό του Γαλατσίου.
Να σημειωθεί ότι ο Πέτρος Κόκκαλης σε γραπτή δήλωσή του αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της υποψηφιότητάς του έσπευσε να ανακοινώσει τη σύσταση πολιτικής κίνησης υπό τον ίδιο με την ονομασία «Κόσμος». Οπως ανέφερε, σκοπός του νέου φορέα είναι να αναλάβει δράση ενάντια στην κλιματική αλλαγή, στην εξάντληση των φυσικών πόρων και στις κοινωνικές ανισότητες.

Σκωπτικά σχολίασε η Ν.Δ. τη συμμετοχή του κ. Κόκκαλη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. «Σήμερα έπεσε και το τελευταίο φύλλο συκής στις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τη διαπλοκή. Το να τιμήσει ο κ. Τσίπρας το όνομα Κόκκαλης, το οποίο γέννησε τον όρο διαπλοκή στην Ελλάδα, είναι το τελευταίο σκαλοπάτι της κατρακύλας του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε η Πειραιώς.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα