ΑΦΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ

Η σιωπηλή πλειονότητα θα μιλήσει και στην κάλπηΑπό τον
Κώστα Κατσαφάδο*

Θυμάμαι σαν τώρα τον Μάρτιο του 2015, όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. είχε στήσει μετά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Σύνταγμα φιέστα με παραδοσιακούς χορούς και νταούλια· αγκαλιασμένοι, να ανακαλύπτουν την παράδοση και τα δημοτικά τραγούδια μας. Βλέπεις, τότε ήθελαν να εξαπατήσουν τους Ελληνες και στο κομμάτι του πατριωτισμού, όπως έκαναν και στα θέματα των Μνημονίων και της οικονομίας. Γνώριζαν ότι οι Ελληνίδες και οι Ελληνες έχουν ευαίσθητες χορδές στα εθνικά θέματα και αποφάσισαν να παίξουν και με αυτές, όπως παίζουν τα τελευταία 24ωρα με το δώρο στους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους. Εμφανίστηκαν ως υπερπατριώτες για να κερδίσουν χρόνο.

Τέσσερα χρόνια μετά οι μάσκες του ψευτοπατριωτισμού των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. έπεσαν. Φάνηκαν οι πραγματικές προθέσεις και στόχοι τους. Αποδείχτηκε ότι ποτέ δεν πίστεψαν σε ένα εθνικό όραμα, που θα θωρακίζει την Ελλάδα από τις επιβουλές των γειτόνων. Ποτέ δεν ήθελαν μια πραγματικά ισχυρή χώρα, που δεν θα είναι έρμαιο στις ορέξεις των γειτόνων της. Ο ενδοτισμός και η υποχωρητικότητα έγιναν συνώνυμο αυτής της κυβέρνησης. Από το Σκοπιανό μέχρι την υπόθεση Κατσίφα και από τη σύλληψη και την ομηρία των στρατιωτικών μας μέχρι τις δηλώσεις Τσιρώνη για το Καστελόριζο και λοιπών δείχνουν ότι ούτε μπορούν αλλά κυρίως ούτε θέλουν να χειριστούν με σοβαρότητα τα εθνικά θέματα.
Για να εισπράξουν λίγα χειροκροτήματα από γνωστούς παράγοντες, θυσιάζουν την εθνική στρατηγική και απεμπολούν απαραβίαστα ελληνικά δικαιώματα. Πέφτουν στις παγίδες που τους στήνονται και λειτουργούν ως οι χρήσιμοι ηλίθιοι της ιστορίας.

Με τις επιλογές τους δείχνουν ότι είναι στρατευμένοι στην ιδεολογία του εθνομηδενισμού. Τους ενοχλεί κάθε αναφορά στα ταυτοτικά στοιχεία των Ελλήνων και σε λέξεις, όπως πατρίδα, θρησκεία και οικογένεια. Πολεμούν αυτές τις ιδέες, εγκλωβισμένοι στην ιδεοληψία τους. Στις παρελάσεις οι πολίτες τούς έστειλαν το πρώτο μεγάλο μήνυμα· ξεκάθαρα, ήρεμα και χωρίς επεισόδια, όπως αυτά που έκαναν εκείνοι στο παρελθόν.

Οι Ελληνίδες και οι Ελληνες σηκώθηκαν από τους καναπέδες. Και πολύ σύντομα θα πάνε στην κάλπη για να κάνουν το μήνυμα ακόμη πιο δυνατό, ακόμη πιο ισχυρό. Κυριακή κοντή γιορτή, όπως λέει ο λαός μας. Η σιωπηλή πλειονότητα μίλησε και θα ξαναμιλήσει… Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω όσες καθυστερήσεις κι αν κάνει η ευρισκόμενη σε αποδρομή κυβέρνηση, όσα τεχνάσματα κι αν μηχανευτούν ο πρωθυπουργός και το περιβάλλον του. Το γνωρίζουν και οι ίδιοι. Με τις πράξεις απελπισίας τους και την πόλωση, το μόνο που επιβεβαιώνουν είναι τον πανικό τους, που κάθε μέρα μεγαλώνει…

*Βουλευτής της Ν.Δ. στην Α΄ Πειραιώς και Νήσων

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα