«Συμβιβαστήκαμε» είπε ο Δραγασάκης για την τροπολογία

Για «συμβιβασμό» ανάμεσα στην κυβέρνηση και στους δανειστές και για «χρυσή τομή» των δύο πλευρών μίλησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης……από το βήμα της Βουλής, αναφερόμενος στην τροπολογία για την πρώτη κατοικία που κατατέθηκε προς ψήφιση στην εθνική αντιπροσωπία.

Ο κ. Δραγασάκης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση καθυστέρησε τις διαπραγματεύσεις, γιατί «είχε βάλει προτεραιότητα την προάσπιση των συμφερόντων των δανειοληπτών, που πραγματικά λόγω αλλαγής των συνθηκών της ζωής τους αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους». Πρόσθεσε, δε, πως «είτε με είτε χωρίς Μνημόνια στο θέμα των τραπεζών υπάρχει πανευρωπαϊκή εποπτεία».

Ελαφρώς διαφοροποιημένος σε σχέση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης εμφανίστηκε ο εκπρόσωπός της Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος παραδέχτηκε διαφορές με τους θεσμούς και έσπευσε να πανηγυρίσει για την τροπολογία: «Για πρώτη φορά με το νέο θεσμικό πλαίσιο προστατεύεται η πρώτη κατοικία όχι μόνο για τους ευάλωτους οφειλέτες που έχουν πάρει στεγαστικό δάνειο, αλλά και για πολλούς επαγγελματίες που έχουν πάρει επιχειρηματικό δάνειο» τόνισε, ενώ σημείωσε ακόμη ότι πρώτη φορά με το νέο θεσμικό πλαίσιο προβλέπεται η επιδότηση δόσης δανείων για τους δικαιούχους που θα υπαχθούν στις σχετικές διατάξεις.

Κατηγόρησε, εξάλλου, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ πως δεν είχαν φροντίσει να υπάρχει καμία πρόβλεψη για την προστασία της πρώτης κατοικίας όταν ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτό δεν ήταν αμέλεια, αλλά στρατηγική επιλογή.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα