Μισή ώρα λιγότερη στις συναλλαγές με με τράπεζες

Από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέριΝέο ωράριο θα ισχύει στις τράπεζες από την 1η Μαΐου. Η νέα κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας που υπογράφηκε ανάμεσα στις διοικήσεις των τραπεζών και στην Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ) περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μείωση στο ωράριο συναλλαγών, το οποίο διαμορφώνεται από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, από Δευτέρα έως Παρασκευή. Η τριετής κλαδική σύμβαση που υπέγραψαν αφορά πληθώρα επιπλέον εργασιακών ζητημάτων, όπως οι απολαβές. Συγκεκριμένα, η σύμβαση εμπεριέχει αυξήσεις 2,75% για τους εργαζομένους κατά τη διάρκεια της τριετούς ισχύος της. Ειδικότερα, περιλαμβάνει τις εξής ρυθμίσεις:

• Προστασία της απασχόλησης.
• Βελτίωση του εισοδήματος των τραπεζοϋπαλλήλων με την κάλυψη εντός της τριετίας μέρους των απωλειών.
• Εκπαίδευση των τραπεζοϋπαλλήλων εν όψει της ψηφιοποίησης των τραπεζικών εργασιών, καθώς και άλλες σημαντικές ρυθμίσεις με θεσμικό και οικονομικό περιεχόμενο.
• Νέο ωράριο συναλλαγών, το οποίο διαμορφώνεται την 1η Μαΐου από 08.00 έως 14.00, Δευτέρα έως Παρασκευή. Σημειώνεται ότι μέχρι τώρα το ωράριο που ίσχυε για την εξυπηρέτηση του κοινού ήταν Δευτέρα έως Πέμπτη, 08.00-14.30 και Παρασκευή, 08.00-14.00.

Σύμφωνα με την ΟΤΟΕ, «η υπογραφή της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας είναι ιδιαίτερης σημασίας στις δοσμένες συνθήκες, δεδομένου ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες αλλά και οι εργαζόμενοι επιβάλλουν συνεννόηση και αμοιβαία κατανόηση, προκειμένου τόσο οι τράπεζες όσο και οι εργαζόμενοι να ανταποκριθούν στους ρόλους τους. Ειδικότερα, οι τράπεζες οφείλουν να σχεδιάσουν μια αποτελεσματική στρατηγική στήριξης της πραγματικής οικονομίας και των κοινωνικών αναγκών και σε αυτή την κατεύθυνση οι εργαζόμενοι είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα