Έγινε πάλι ομάδα

Η Γαλανόλευκη στάθηκε όρθια στη Ζένιτσα, αφού ο ομοσπονδιακός τεχνικός Αγγελος Αναστασιάδης διόρθωσε τα κακώς κείμενα του πρώτου ημιχρόνου

Από τον
Χάρη Δάντση

Σε μία ποδοσφαιρικά ανεπτυγμένη χώρα, η εντυπωσιακή… επιστροφή που έκανε η εθνική μας ομάδα ενάντια στην ποιοτική Βοσνία θα γινόταν δεκτή τουλάχιστον θετικά από τον κόσμο. Στην Ελλάδα μας ωστόσο το προχθεσινό αποτέλεσμα (2-2) στην «καυτή» Ζένιτσα προκάλεσε διχασμό! Στο επίκεντρο των συζητήσεων, ο Αγγελος Αναστασιάδης. 

Από τη μία, αυτοί που τον θεωρούν οπισθοδρομικό και του ασκούν σκληρή κριτική για τις επιλογές του και, από την άλλη, εκείνοι που πιστεύουν ότι μπορεί να φέρει εις πέρας την αποστολή που του έχει ανατεθεί, οδηγώντας το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην τελική φάση του Euro 2020. Δικαιωμένοι μπορούν να νιώθουν και οι δύο με βάση τα όσα έγιναν το βράδυ της Τρίτης στο «Μπίλινο Πόλιε».

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός διάβασε λανθασμένα το παιχνίδι, με συνέπεια η Γαλανόλευκη να βρεθεί πίσω στο σκορ με 2-0 μόλις στο 15ο λεπτό. Με αλλαγή σχηματισμών (από 5-3-2 σε 4-4-2 και σε 4-2-3-1) και ανακάτεμα της τράπουλας όμως, ο έμπειρος προπονητής διόρθωσε τα κακώς κείμενα του πρώτου ημιχρόνου και πήρε βαθμό-χρυσάφι σε μία πολύ δύσκολη έδρα.

Αυτό που αξίζει να προσέξει κανείς είναι τα στατιστικά της αναμέτρησης. Η Ελλάδα ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 16 τελικές προσπάθειες, 61% κατοχή της μπάλας και 90% επιτυχία στις (535 εύστοχες από τις 596 συνολικά που έδωσαν οι διεθνείς) πάσες, ποσοστό ιδιαίτερα υψηλό για μια εκτός έδρας μονομαχία. Από την άλλη, η γηπεδούχος Βοσνία είχε 12 τελικές, 39% κατοχή, 79% επιτυχημένες πάσες, δηλαδή πολύ χαμηλότερα νούμερα από εκείνα της πρεμιέρας στο νικηφόρο (2-1) παιχνίδι ενάντια στην Αρμενία στο Σαράγεβο (οι παίκτες του Προσινέτσκι είχαν 19 ευκαιρίες για γκολ, 65% κατοχή και 88% ποσοστό ευστοχίας στις 678 πάσες που επιχείρησαν συνολικά).

Χαρακτηριστικό της καλής δουλειάς που έκαναν οι Ελληνες διεθνείς αλλά και των μεγάλων δυνατοτήτων που έχουν. Ουδείς μπορεί να προβλέψει μέχρι πού μπορεί να φθάσει αυτή η Εθνική, αλλά το καλύτερο για τα μέλη που την απαρτίζουν θα ήταν να κριθούν βάσει των αποτελεσμάτων τους. Παράλληλα οι ιθύνοντες της ΕΠΟ οφείλουν να της βρουν «σπίτι» που θα φιλοξενήσει τους εντός έδρας αγώνες της.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα