Και ξαφνικά θυμήθηκαν (πάλι) τις γερμανικές αποζημιώσεις

Φαίνεται πως όποτε η κυβέρνηση βρίσκεται στα δύσκολα θυμάται το πόρισμα για τις γερμανικές αποζημιώσεις……το οποίο σέρνει εδώ και μήνες χωρίς να προβαίνει σε καμία επί της ουσίας ενέργεια προκειμένου να διεκδικηθεί η αποζημίωση για τις θηριωδίες των ναζί.

Οπως ενημέρωσε χθες τα μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Νίκος Βούτσης, το πόρισμα που συνέταξε η αρμόδια επιτροπή για την καταγραφή και τον προσδιορισμό του συνολικού χρέους της Γερμανίας προς τη χώρα μας για τις ναζιστικές θηριωδίες θα συζητηθεί στην Ολομέλεια στις 17 και τις 18 Απριλίου. Υπενθυμίζεται ότι στο πόρισμα επισημαίνεται πως οι γερμανικές αποζημιώσεις ξεπερνούν τα 300 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται ωστόσο για μια νέα ημερομηνία και είναι αμφίβολο τελικά αν θα γίνει αυτή η συζήτηση, αφού τόσο ο κ. Βούτσης όσο και η κυβέρνηση έχουν κατά καιρούς ανακοινώσει πως θα έρθει στην Ολομέλεια της Βουλής το εν λόγω πόρισμα, αλλά στη συνέχεια κάπου… χάνεται.

Στην τελευταία εξαγγελία που είχε κάνει ο κ. Βούτσης είχε δηλώσει πως στα τέλη του Ιανουαρίου θα ερχόταν το πόρισμα στη Βουλή, ενώ παλαιότερα, συγκεκριμένα στις αρχές Δεκεμβρίου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε ανακοινώσει πως αυτό θα συνέβαινε μετά τις γιορτές.

Πιθανόν η κυβέρνηση επιχειρεί να φέρει το θέμα όλο πιο κοντά στις επικείμενες εκλογές, αν και δεν έχει να παρουσιάσει κάτι συγκεκριμένο.

Στην ίδια ενημέρωση των μελών της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής αναφέρθηκε επίσης πως μετά το Eurogroup θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση οφειλών με 120 δόσεις.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα