Επίθεση της ΑΕΚ

Με υπόμνημα είχε ενημερώσει τον Αρειο Πάγο για παρατυπίες με αφορμή την αφαίρεση βαθμών στο ματς με Ολυμπιακό

Από τον
Γιώργο Σηφάκη

Μπορεί να παραιτήθηκε από την εκδίκαση στο CAS, αλλά περνάει στην αντεπίθεση εντός των συνόρων. Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα dikografies. blogspot. com αποκάλυψε το υπόμνημα της ΠΑΕ ΑΕΚ προς τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου Β. Πέππα, όπου καταγγέλλονται παρατυπίες στην ποδοσφαιρική Δικαιοσύνη. Υπογραμμίζεται ότι το υπόμνημα κατατέθηκε τον Νοέμβριο, μετά την απόφαση για τον Ολυμπιακό, και τώρα βγήκε στη δημοσιότητα. Το υπόμνημα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον και αποκαλύπτει παθογένειες του χώρου, παρά τη θεσμοθέτηση τακτικών δικαστών και εν ενεργεία εισαγγελέων στο ποδόσφαιρο, βάσει του νόμου Κοντονή.

Στο υπόμνημα σημειώνεται, μεταξύ άλλων, η βαριά ποινή που επιβλήθηκε στην ΑΕΚ για τα επεισόδια του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στον α’ γύρο (αφαίρεση 3 βαθμών, 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων, πρόστιμο), σε αντίθεση με ό,τι συνέβη στο Παναχαΐκή – Ολυμπιακός για το Κύπελλο, όπου παρά τα όσα συνέβησαν οι Eρυθρόλευκοι τιμωρήθηκαν μόνο με πρόστιμο. Το υπόμνημα της ΠΑΕ ΑΕΚ κατατέθηκε στον Αρειο Πάγο κυρίως για να ενημερωθεί η Δικαιοσύνη για τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Εν τω μεταξύ, αρχίζει η τοποθέτηση του στεγάστρου μέσα στον επόμενο μήνα! Πλέον, στην ΑΕΚ μετρούν αντίστροφα για την άφιξη των Ιταλών της Cimolai μαζί με τα πρώτα κομμάτια του στεγάστρου. Πρόκειται για κατασκευή μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα (αν και η ίδια εταιρεία έχει κατασκευάσει και αυτό του Καλατράβα στο ΟΑΚΑ). Ο λόγος που καθιστά το στέγαστρο της «Αγια-Σοφιάς» μοναδικό είναι το γεγονός πως δεν θα έχει το παραμικρό στήριγμα εκτός της επιφάνειας του γηπέδου. Θα κρέμεται ουσιαστικά από τους τέσσερις πυλώνες και τις υποδοχές που υπάρχουν και θα ακουμπάει στον χώρο-τοιχίο που ετοιμάζεται περιμετρικά στην κορυφή των κερκίδων. Και σε κάποια σημεία έχουν ήδη τοποθετηθεί υποδοχές όπου θα θηλυκώνει, προκειμένου βεβαίως να μην επηρεάζεται από τον αέρα.

Να τονίσουμε πως η στήριξη σχεδόν όλων των στεγάστρων γίνεται εκτός του γηπέδου με κάποιες κολόνες ή με σιδερένια υποδομή. Στη Φιλαδέλφεια, όμως, λόγω της αξιοποίησης κάθε εκατοστού του οικοπέδου δεν γινόταν αυτό. Επομένως, έχουμε αυτήν την τεχνική αλλαγή που θα εντυπωσιάσει τους πάντες τόσο κατά την κατασκευή της όσο φυσικά και στην τελική της μορφή.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα