Διπλή ανάπλαση χωρίς λεφτά!

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης θυμήθηκε την περίπτωση γηπέδου στον Βοτανικό

Από τον
Γιώργο Σηφάκη

Στη χώρα του «θα» ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Ειδικά την προεκλογική περίοδο, οι πολιτικοί χτίζουν «ανώγια και κατώγια», με τα λόγια. Έτσι και ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης «ανακάλυψε» χθες τη Διπλή Ανάπλαση στον Βοτανικό και επανέφερε στο προσκήνιο την προοπτική κατασκευής γηπέδου για τον Παναθηναϊκό και την Εθνική Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων φιλοξενήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Best FM» και υποστήριξε: «Είναι κάτι που επεξεργαζόμαστε αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Υπάρχει η περίφημη Διπλή Ανάπλαση, ένα σχέδιο νομικά τελειωμένο. Εχει περάσει από το Συμβούλιο της Επικρατείας, είναι ''κλειδωμένο''. Δεν έχει θεσμικό ζήτημα και μπορεί να προχωρήσει αύριο το πρωί. Το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα γίνει στον Βοτανικό, αν θα προχωρήσει το παλιό εμπορικό κέντρο του Βωβού, που σήμερα ανήκει στις τράπεζες, κι αν θα μπορούσαμε επιτέλους να μιλήσουμε και για ένα γήπεδο για την Εθνική Ελλάδας στον Βοτανικό. Το συζητάμε, το μελετάμε. Το κοστολογούμε για να είμαστε συγκεκριμένοι».

Στην πραγματικότητα, λόγια του αέρα. Πρώτον γιατί πλέον η Διπλή Ανάπλαση είναι στα χέρια των τραπεζών και δεύτερον γιατί δεν υπάρχουν τα λεφτά. Ποιος δηλαδή θα βάλει εκεί χρήματα για να κάνει γήπεδο ο Παναθηναϊκός; Εκτός αν υπάρχει κάποια μυστική συμφωνία με τον Αλαφούζο που θα βγει στον αέρα μετά τις εκλογές και δεν μας το λένε!

Η κίνηση Μπακογιάννη εξόργισε και τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, ο οποίος με ανακοίνωσή του κάνει λόγο για ξαφνικό ενδιαφέρον του Κώστα Μπακογιάννη και ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να επιτρέψει να εμπλακεί ο Παναθηναϊκός σε πολιτικές σκοπιμότητες: «Δεν θα επιτρέψουμε τη χρησιμοποίηση της ιστορίας και της περιουσίας μας, προς εξυπηρέτηση των πολιτικών του σκοπιμοτήτων», ανέφερε.