Επίτιμη διδάκτωρ Ιατρικής η Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Επίτιμη διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών αναγορεύθηκε η Μαριάννα Βαρδινογιάννη για την προσφορά της στην αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου και τη δωρεά μυελού των οστώνΤην τελετή τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε το πανεπιστήμιο για την ύψιστη διάκριση, που «συνοδεύεται από μια μεγάλη ευθύνη», αφού, όπως είπε, το ΕΚΠΑ στο πρόσωπό της αναγνωρίζει μια στάση ζωής και ένα έργο ανθρωπιστικό. Επίσης, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη στήριξή του, σημείωσε: «Οι αξίες της αλληλεγγύης, του εθελοντισμού και της αγάπης προς τον συνάνθρωπο μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Αυτό είναι η “Ελπίδα”».

Στο έργο και στην προσφορά της κυρίας Βαρδινογιάννη σε θέματα υγείας, τονίζοντας και το σημαντικό έργο της στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στην Παιδεία, στην κλιματική αλλαγή και στον πολιτισμό, αναφέρθηκε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος.

Η παρουσίαση του έργου και της συμβολής της τιμωμένης στην αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου έγινε από τον καθηγητή Αντώνη Καττάμη, ο οποίος παρέθεσε στοιχεία για το έργο της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ» και της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών.
Ο καθηγητής Παναγιώτης Παναγιωτίδης αναφέρθηκε στη συμβολή της Μαριάννας Βαρδινογιάννη στην αύξηση του αριθμού εθελοντών δοτών μυελού των οστών στη χώρα μας μέσα από τη δράση του Συλλόγου «Οραμα Ελπίδας».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα