Θυμήθηκαν πάλι τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων

Υπεγράφη η απόφαση για τον διαγωνισμόΤις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων θυμήθηκε το υπουργείο Περιβάλλοντος, αρκετούς μήνες μετά τις σχετικές εξαγγελίες. Υπουργική Απόφαση, που υπέγραψε ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης, προβλέπει τη διενέργεια ανοιχτού διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την κατεδάφιση αυθαιρέτων περιφράξεων, κατασκευών, εγκαταστάσεων και κτισμάτων σε αιγιαλούς και δασικές εκτάσεις. 

Η σύμβαση παροχής υπηρεσιών θα περιλαμβάνει 38 αποφάσεις-πρωτόκολλα κατεδάφισης αυθαιρέτων σε ζώνη αιγιαλού και παραλίας στους Δήμους Μάνδρας – Ειδυλλίας και Μεγαρέων στις περιοχές Ψάθα, Πόρτο Γερμενό, Αγία Τριάδα Βουρκαρίου, Πάχη και Κινέττα, καθώς επίσης και 16 αποφάσεις-πρωτόκολλα κατεδάφισης σε δάση, δασικές εκτάσεις, εθνικό δρυμό των Περιφερειακών Ενοτήτων Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής και Βόρειου Τομέα Αθηνών στους Δήμους Φυλής, Διονύσου, Πεντέλης, Ραφήνας – Πικερμίου, Σπάτων – Αρτέμιδος, Παιανίας, Κρωπίας και Μαρκόπουλου – Μεσογαίας.

Η δαπάνη

Αντικείμενο της σύμβασης αποτελεί η εκτέλεση των αποφάσεων κατεδάφισης, η μεταφορά και η διάθεση των προϊόντων κατεδαφίσεων σε ειδικά αδειοδοτημένους χώρους, καθώς και η πλήρης αποκατάσταση του περιβάλλοντος στην περιοχή των εργασιών κατεδάφισης. Η συνολική εκτιμώμενη δαπάνη των παρεχόμενων υπηρεσιών θα ανέλθει στα 499.700 ευρώ και η διάρκεια της σύμβασης παροχής υπηρεσιών ορίζεται από την υπογραφή της σύμβασης έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020.

Εξάλλου, σε τροπολογία που κατατέθηκε χτες στη Βουλή προβλέπεται χορήγηση έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης, με τη μορφή επιδόματος, στους ιδιοκτήτες ακινήτων που επλήγησαν από τον σεισμό της 26ης Οκτωβρίου 2018 στη Ζάκυνθο και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Η ενίσχυση ανέρχεται στο ποσό των 5.000 ευρώ ανά ακίνητο και στο ποσό των 1.000 ευρώ ανά χώρο βοηθητικής χρήσης και δεν φορολογείται ούτε κατάσχεται.

Β. Παπ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα