«Μακεδονία ξακουστή»

Ολα τα ανθρώπινα μπορούν να συνοψιστούν σ’ ένα τραγούδι. Αλλωστε, οι θρυλικές καταστατικές πράξεις του καταγεγραμμένου ελληνικού πολιτισμού, η Ιλιάδα και η Οδύσσεια, είναι δύο μεγάλης έκτασης «τραγούδια» που έγραψε ο Ομηρος και παρέδωσε στο έθνος μας και σ’ ολόκληρο τον κόσμο για να διδαχθούμε από τα πάθη, τα λάθη, τον ηρωισμό, το τραύμα και το θαύμα που έχει εντός της η ανθρώπινη ψυχή. Με δύο μεγάλα τραγούδια γνώρισε η υφήλιος τον Ελληνισμό και αυτά ποτέ δεν έπαψαν να την απασχολούν και να την εμπνέουν.

Με τραγούδι μπορούμε όλα να τα πούμε και να αποκαλύψουμε όσα προσπαθούν άλλοι να κρύψουν. Το «Μακεδονία ξακουστή» είναι ένα από τα τραγούδια που φέρουν εντός τους την αλήθεια των πραγμάτων. Οι νότες και οι στίχοι του είναι πεδία μάχης. Εκεί συγκρούεται η ολιγάριθμη αλλά ισχυρή σέκτα των ενδοτικών εξουσιαστών, που υποστηρίζουν την άτακτη υποχώρηση ενώπιον ισχυρών κι ανίσχυρων αντιπάλων με τα εκατομμύρια των πατριωτών Ελλήνων, που ενάρετα και σοφά υπερασπίζονται την εθνική κληρονομιά, τα όσια και τα ιερά του Γένους μας.

Οι Ελληνες από πολλά κακά μπορεί να υποφέρουν, αλλά η μνημονιακή περιπέτεια τους έχει προσφέρει κι ένα καλό: έχει υποχρεώσει πολλά κόμματα και πολιτικούς να πουν τα μεγάλα «ναι» (γιατί το «όχι» στους ξένους το αποφεύγουν συστηματικά) κι έτσι έχουν μειωθεί τα ποσοστά της συλλογικής αφέλειας.

Ο λαός μας, λοιπόν, υποπτεύεται ότι το «Μακεδονία ξακουστή» τελεί υπό ανεπίσημη αλλά ουσιαστική απαγόρευση από την περίοδο που συζητιόταν η προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών, με την οποία εκχωρούνται το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Μακεδονίας μας στους Σκοπιανούς επίδοξους σφετεριστές της Ιστορίας μας. Αυτή η υποψία έγινε σχεδόν βεβαιότητα με το περιστατικό του καταδρομέα Εμμανουήλ Μπούχλη, που τραγούδησε το «Μακεδονία ξακουστή» την ώρα άλματος με το αλεξίπτωτο και αντιμετωπίζει πιθανότητα πειθαρχικών κυρώσεων.

Το υπουργείο Αμυνας δήλωσε ότι «ουδέποτε έχει απαγορευτεί ή έχει τεθεί θέμα απαγόρευσης ανάκρουσης του εμβατηρίου “Μακεδονία ξακουστή” από τις Στρατιωτικές Μουσικές των Ενόπλων Δυνάμεων και εξακολουθούν να ισχύουν όσα ίσχυαν μέχρι σήμερα». Επιπλέον, από το ΓΕΣ έγινε γνωστό ότι η Διοικητική Εξέταση για τον καταδρομέα Μπούχλη γίνεται επειδή «φέρεται ότι παραβιάζει κανόνες που άπτονται της ασφάλειας των ρίψεων».

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Αν η ιεραρχία των Ενόπλων Δυνάμεων θέλει να αποδείξει ότι δεν έχει θέσει σε απαγόρευση το «Μακεδονία ξακουστή», ας αφήσει τις μονάδες που θα λάβουν μέρος στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου να το τραγουδήσουν. Δεν υπάρχει ούτε μία μονάδα, Οπλο, κέντρο εκπαίδευσης, Σώμα και σχηματισμός στην πατρίδα μας που να μη θέλει να το βροντοφωνάξει για ν’ ακουστεί από τη μία άκρη της Ελλάδας έως την άλλη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα