Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ

Ανάγκη για σοβαρότητα, εργατικότητα και συνέπειαΑπό τη
Βάσω Κόλλια

Πολλές φορές, όταν λέμε τη λέξη πολιτικός, έρχονται στον νου μας στιγμές και σκηνές από τον ελληνικό κινηματογράφο. Ολοι μας, ακόμη και εμείς που ασχολούμαστε με την πολιτική, έχουμε φέρει στη μνήμη μας και -για να είμαστε ειλικρινείς- έχουμε χαρακτηρίσει κάποιον «βουλευτή Καλοχαιρέτα» ή «Μαυρογιαλούρο». Κινηματογραφικοί χαρακτήρες και οι δύο, αλλά δυστυχώς επί σχεδόν έξι συνεχείς δεκαετίες διατηρούνται και χρησιμοποιούνται στον καθημερινό μας λόγο. Οι δύο αυτοί χαρακτηρισμοί συγκεντρώνουν όλο αυτό που λέμε σήμερα απαξίωση της πολιτικής και των πολιτικών.

Είναι αλήθεια ότι και μόνο στο άκουσμα της λέξης πολιτικός συνήθως μιλάμε για έλλειψη ευαισθησίας, για αδυναμία απάντησης στα προβλήματα και στις ανησυχίες της κοινωνίας, για ξύλινο, αποστειρωμένο και αφυδατωμένο πολιτικό λόγο. Οσο η πολιτική εξαντλείται σε εσωκομματικά τοπία, όσο δεν περνά από τα μεγάλα λόγια σε συγκεκριμένα έργα, όσο δεν οραματίζεται και δεν επιδιώκει μια επανάσταση του συγκεκριμένου τόσο η μορφή του Μαυρογιαλούρου και του βουλευτή Καλοχαιρέτα θα επιβιώνει.

Η χώρα μας πρέπει να επιβιώσει και να προοδεύσει σε έναν κόσμο που κινείται με ιλιγγιώδεις ταχύτητες. Σ’ έναν κόσμο που έχει μπροστά του μεγάλες ευκαιρίες αλλά και μεγάλους κινδύνους. Τα τεχνολογικά και τα επιστημονικά επιτεύγματα ανοίγουν καινούργιους δρόμους. Η 4η Βιομηχανική Επανάσταση αλλάζει το περιβάλλον της εκπαίδευσης, της πληροφορίας, της επικοινωνίας αλλά αλλάζει και το περιβάλλον της εργασίας, της παραγωγής και της διάθεσης αγαθών. Σε έναν κόσμο που αλλάζει με τέτοιους ρυθμούς απαιτούνται έγκαιρες αποφάσεις και διαρκής προετοιμασία για τις ευκαιρίες που έρχονται. Απαιτείται ένα πολιτικό προσωπικό που να μπορεί να ανταποκριθεί στις περιστάσεις και τις ανάγκες που έχει η χώρα μας σ’ αυτές τις περίπλοκες και δύσκολες συνθήκες, όχι μόνο της γειτονιάς μας και της Ευρώπης αλλά ολόκληρου του κόσμου. Χρειαζόμαστε ένα πολιτικό προσωπικό που θα βρίσκεται σε πλήρη αντιστοιχία με την πρόοδο της χώρας και την κατοχύρωση της θέσης της και του ρόλου της. Ενα πολιτικό προσωπικό που θα βρίσκεται σε πλήρη αντιστοιχία με τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας, αλλά και θα είναι σε θέση να δίνει λύσεις.

Χρειαζόμαστε πολιτικούς που θα περάσουν από τα μεγάλα λόγια σε μεγάλες πολιτικές πράξεις. Χρειαζόμαστε πολιτικούς που δεν θα «χαϊδέψουν» τα αυτιά των ψηφοφόρων προκειμένου να πάρουν την ψήφο τους, αλλά πολιτικούς που θα τολμήσουν να τους πουν την αλήθεια, όσο δύσκολη και αν είναι αυτή. Πιστεύω ότι μέσα μας όλοι ξέρουμε τι πολιτικούς χρειαζόμαστε, γι’ αυτό άλλωστε γελάμε ακόμη και σήμερα με τον βουλευτή Καλοχαιρέτα και τον Μαυρογιαλούρο. Ολοι μας ξέρουμε ότι χρειαζόμαστε ανθρώπους με γνώσεις, θάρρος της γνώμης τους, ανθρώπους που αγαπούν τον τόπο τους και την πολιτική.
Ανθρώπους που δεν μπαίνουν στην πολιτική για να πλουτίσουν, αλλά για να την εμπλουτίσουν με τη γνώση τους και την αφοσίωσή τους. Εχουμε πολλές εκλογικές αναμετρήσεις μπροστά μας. Μη χαρίσουμε σε αυτήν την κρίσιμη ιστορικά στιγμή την ψήφο μας στον οποιονδήποτε. Η πολιτική δεν είναι προσωπική υπόθεση, αλλά ομαδική. Οι κρίσιμες στιγμές απαιτούν σοβαρότητα, εργατικότητα και συνέπεια.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα