Ευρωεκλογές: Ξαφνική πρόταση για τη «λίστα»

Η εισήγηση Παπαδημούλη και Μεϊμαράκη προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στους υποψηφίους Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑΣτο φως φέρνει η «δημοκρατία» ένα άγνωστο τετ α τετ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη με τον Δ. Παπαδημούλη, με τον οποίο συμφώνησαν να προτείνουν στους κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα, αντίστοιχα, την εκλογή ευρωβουλευτών με λίστα. Η συνάντηση έγινε σε ξενοδοχείο των Βρυξελλών, στο οποίο οι δύο άνδρες είχαν καταλύσει στο πλαίσιο συναντήσεών τους εν όψει των ευρωεκλογών.

Οι δύο άνδρες, που έχουν μακρά κομματική εμπειρία, εκτίμησαν ότι σε αυτήν την κρίσιμη αναμέτρηση το καλύτερο που θα μπορούσε να γίνει ήταν να μην πάμε στις ευρωεκλογές με σταυρό αλλά με λίστα, μια και το ποιοι θα εκλεγούν είναι κομβικό για όσα θα ακολουθήσουν. Η πρόταση αυτή βρίσκεται ήδη στα χέρια των δύο πολιτικών αρχηγών, που το ξανασκέφτονται, μια και θέλουν να εκλέξουν τους δικούς τους ανθρώπους. Μόλις έγινε, πάντως, γνωστή η πληροφορία ξέσπασε σάλος στους υποψηφίους, που απειλούν ότι αν γίνει πραγματικότητα το σχέδιο της λίστας θα αποχωρήσουν από τα ψηφοδέλτια, μια και το θεωρούν εξαπάτηση.

Η οργή ήταν τέτοια, που κάποιοι ετοιμάζουν ήδη πούλμαν με οπαδούς τους για να κατέβουν στα κεντρικά γραφεία τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της Ν.Δ. Τα τηλεφωνικά κέντρα των κομμάτων έσπασαν από τους ψηφοφόρους ευρωβουλευτών, που βλέπουν τα όνειρά τους να περιορίζονται, σε μια προσπάθεια να μην υλοποιηθεί το σχέδιο της λίστας. Κάποιοι υποψήφιοι ακύρωσαν εμφανίσεις τους, σε ακόμη μία προσπάθεια να παγώσουν τα σχέδια των δύο ηγεσιών.

Αντιθέτως, αυτοί που θεωρούνται σίγουροι τρίβουν τα χέρια τους, μια και γλιτώνουν χρόνο και χρήμα, ενώ διασφαλίζουν μια άνετη επανεκλογή. Τα… όργανα βέβαια μόλις έχουν αρχίσει για τα κομματικά επιτελεία, καθώς αν υλοποιήσουν την απόφασή τους οι υποψήφιοι, τότε θα τρέχουν να κλείσουν τα ψηφοδέλτια από την αρχή. Ενδιαφέρον θα έχει η απόφαση των κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη, που βλέπουν το σχέδιό τους για αιφνιδιασμό να καίγεται μετά τη διαρροή που έγινε και προκαλεί θύελλα διαμαρτυριών. Ισως σήμερα (1η Απριλίου) αναγκαστούν να ανοίξουν τα χαρτιά τους…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα