Οι Ουκρανοί θέλουν κωμικό για πρόεδρο!

Eν μέσω τουλάχιστον 1.600 καταγγελιών για εκλογική απάτη και νοθεία, η χθεσινή μάχη στην Ουκρανία στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών……ανάμεσα στον απερχόμενο πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο, στην 58χρονη πρώην πρωθυπουργό Γιούλια Τιμοσένκο και στον 41χρονο κωμικό χωρίς καμία πολιτική εμπειρία Βολοντίμιρ Ζελένσκι έληξε με νικητή τον τελευταίο.

Ο Ζελένσκι κέρδισε στον πρώτο γύρο των εκλογών συγκεντρώνοντας, σύμφωνα με τα exit polls, το 30,4% των ψήφων και οδεύει ολοταχώς προς τον δεύτερο γύρο (21 Απριλίου), στον οποίο θα αντιμετωπίσει τον Ποροσένκο, ο οποίος απέσπασε το 17,8%, καθώς εκτός κούρσας τέθηκε η Τιμοσένκο, που έλαβε μόλις το 14% των ψήφων.

Ο Ζελένσκι, ο οποίος πήρε αποστάσεις από το πολιτικό κατεστημένο που έχει πληγεί από αλλεπάλληλα σκάνδαλα διαφθοράς, φαίνεται ότι πήρε στα σοβαρά τον τηλεοπτικό ρόλο του, όπου υποδύεται έναν δάσκαλο που γίνεται πρόεδρος της χώρας, και έπεισε γι’ αυτό και τους συμπατριώτες του. Στις δημοσκοπήσεις συγκέντρωνε περί το 25% της πρόθεσης ψήφου και όχι μόνο τις επιβεβαίωσε, αλλά τις ξεπέρασε! Η Τιμοσένκο κατήγγειλε ως ανέντιμα τα exit polls που την εμφανίζουν τρίτη, δηλώνοντας ότι προηγείται του Ποροσένκο.

Συνολικά 39 υποψήφιοι ρίχτηκαν στη μάχη της προεδρίας σε μια περίοδο κατά την οποία τα διακυβεύματα για τη χώρα είναι σημαντικά: Η Ουκρανία βρίσκεται σε πόλεμο και είναι αντιμέτωπη με πολύ μεγάλες οικονομικές δυσκολίες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα